• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn

Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn

18 februari 2023

Tomatenquiche, als je het mij vraagt een echte klassieker. Deze variant heeft net een andere twist. De gekarameliseerde ui, rozemarijn en feta zijn namelijk de ideale combinatie tussen zoet en hartig. Geloof mij: als je deze hebt geprobeerd wil je ‘m in een keer opeten! Benieuwd hoe je het recept maakt? Dat lees je hieronder!

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tomatenquiche met ui

Quiche, ik ben er gek op! Het fijne aan is dat het makkelijk klaar te maken is en dat je eindeloos kan combineren. Ook is het ideaal om een avondje van tevoren klaar te maken. Ik ben erg enthousiast over deze variant, hij is heerlijk hartig door de rozemarijn en feta maar tegelijkertijd zoet door de gekarameliseerde ui en tomaat. En laat ik nou net een sucker zijn voor deze smaakcombinatie. De knapperige bodem van de quiche maakt het geheel helemaal af!

tomatenquiche
Tomatenquiche met ui en rozemarijn

Quiche van tomaat en ui

Door de uitjes eerst te laten karameliseren met suiker en balsamicoazijn zorg je dat ze zoet worden. Zo nemen ze niet de hele smaak van de quiche over. Daarnaast werk ik graag met verse kruiden, in dit geval rozemarijn. Heerlijk in combinatie met de feta en eieren. Ook koos ik romatomaten, deze zijn lekker stevig maar tegelijkertijd zoet. Heb je na het maken van de quiche een restje over? Geen enkel probleem. Je kan de quiche prima meenemen naar werk of invriezen, ook is de quiche koud erg lekker. Voor het recept gebruik ik een springvorm van 24 centimeter.

Zin in meer hartige taart? Bekijk ook deze recepten:

  • Preiquiche met vegetarische spekjes
  • Plaattaart met groene groenten
tomatenquiche

Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn

No ratings yet
Tomatenquiche, als je het mij vraagt een echte klassieker. Deze variant heeft net een andere twist. De gekarameliseerde ui, rozemarijn en feta zijn namelijk de ideale combinatie tussen zoet en hartig.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:15 minuten min
Bereidingstijd:40 minuten min
Totale tijd:55 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Mediterraan
Porties: 4 personen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Benodigdheden

1x bakpapier
1x springvorm - (Ø24 cm)

Ingrediënten
 

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 4 romatomaten
  • 2 rode uien
  • 1 witte ui
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 milliliter slagroom
  • 5 eieren
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 125 gram feta
  • 1 bol mozzarella
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi het bladerdeeg.
  • Snijd de uien in ringen en bak deze in een laagje olijfolie in de koekenpan. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe. Zodra de uien goed zijn gekarameliseerd zet je het vuur uit.
  • Klop de eieren met de slagroom, parmezaanse kaas, zout en peper. Snijd de mozzarella en tomaten alvast in plakjes.
  • Bekleed de springvorm met bakpapier en het bladerdeeg. Verdeel het uimengsel over de bodem van de quiche en schenk hier vervolgens het ei overheen. Verkruimel de feta boven de quiche en leg daar overheen de mozzarella en tomaten. Rits de rozemarijn van de takjes en verdeel deze over de bovenkant van de quiche.
  • Bak de quiche in ongeveer 35 á 40 minuten gaar in de oven.

Notities

  • Serveer met een frisse salade
  • Garneer de tomatenquiche eventueel met pijnboompitjes
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor tomatenquiche met gekarameliseerde ui? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten. Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: hartige taart, Mediterraans, quiche

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

tomaten galetteTomaten galette met feta en gekarameliseerde ui
wrap met miso aubergineWrap met miso aubergine, avocado en feta
caponata parelcouscousCaponata parelcouscous met burrata

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Citroen-maanzaadcake

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

naanbrood halloumi

Naanbrood met halloumi en aubergine

5 tips voor een duurzaam leven

philodendron gloriosum

Hoe verzorg ik de Philodendron Gloriosum?

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren