Tomatenquiche, als je het mij vraagt een echte klassieker. Deze variant heeft net een andere twist. De gekarameliseerde ui, rozemarijn en feta zijn namelijk de ideale combinatie tussen zoet en hartig. Geloof mij: als je deze hebt geprobeerd wil je ‘m in een keer opeten! Benieuwd hoe je het recept maakt? Dat lees je hieronder!
Tomatenquiche met ui
Quiche, ik ben er gek op! Het fijne aan is dat het makkelijk klaar te maken is en dat je eindeloos kan combineren. Ook is het ideaal om een avondje van tevoren klaar te maken. Ik ben erg enthousiast over deze variant, hij is heerlijk hartig door de rozemarijn en feta maar tegelijkertijd zoet door de gekarameliseerde ui en tomaat. En laat ik nou net een sucker zijn voor deze smaakcombinatie. De knapperige bodem van de quiche maakt het geheel helemaal af!
Quiche met tomaat en ui
Door de uitjes eerst te laten karameliseren met suiker en balsamicoazijn zorg je dat ze zoet worden. Zo nemen ze niet de hele smaak van de quiche over. Daarnaast werk ik graag met verse kruiden, in dit geval rozemarijn. Heerlijk in combinatie met de feta en eieren. Ook koos ik romatomaten, deze zijn lekker stevig maar tegelijkertijd zoet. Heb je na het maken van de quiche een restje over? Geen enkel probleem. Je kan de quiche prima meenemen naar werk of invriezen, ook is de quiche koud erg lekker. Voor het recept gebruik ik een springvorm van 24 centimeter.
Zin in meer hartige taart? Bekijk ook deze recepten:
Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn
Benodigdheden
Ingrediënten
- 6 plakken bladerdeeg
- 2 romatomaten
- 2 rode uien
- 1 witte ui
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel suiker
- 125 milliliter slagroom
- 5 eieren
- 60 gram parmezaanse kaas
- 125 gram feta
- 1 bol mozzarella
- 2 takjes verse rozemarijn
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en ontdooi het bladerdeeg.
- Snijd de uien in ringen en bak deze in een laagje olijfolie in de koekenpan. Voeg de suiker en balsamicoazijn toe. Zet het vuur uit zodra de uien goed zijn gekarameliseerd.
- Klop de eieren met de slagroom, parmezaanse kaas, zout en peper. Snijd de mozzarella en tomaten alvast in plakjes.
- Bekleed de springvorm met bakpapier en het bladerdeeg. Verdeel het uimengsel over de bodem van de quiche en schenk hier vervolgens het ei overheen. Verkruimel de feta boven de quiche en leg daar overheen de mozzarella en tomaten. Rits de rozemarijn van de takjes en verdeel deze over de bovenkant van de quiche.
- Bak de quiche in ongeveer 35 á 40 minuten gaar in de oven.
Notities
- Serveer met een frisse salade
- Garneer de tomatenquiche eventueel met pijnboompitjes
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor tomatenquiche met gekarameliseerde ui? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten. Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie