Pasta, ik krijg er nooit genoeg van! Orzo, spaghetti, lasagne – je hebt zoveel varianten. Vandaag maakte ik deze heerlijke ovenschotel met groene pesto. Eigenlijk is het een soort lasagne van pasta dus. De ovenschotel zit daarnaast bomvol groenten. Denk aan prei, champignons en courgette, maar je kan natuurlijk volop variëren! Benieuwd hoe je het recept maakt? Dat lees je hieronder!
Pasta ovenschotel uit de oven
Deze ovenschotel met pasta, groene pesto en prei is ideaal voor doordeweeks. Maak ‘m bijvoorbeeld een avondje van tevoren klaar, dan hoef je hem daarna alleen nog maar af te bakken. Deze pastaschotel is lekker romig en zit daarnaast bomvol groenten, zoals prei, champignons en courgette. Natuurlijk kan een heerlijke krokante korst van kaas bovenop niet missen. Ik maak deze ovenschotel ook graag voor moeilijke eters. Vertrouw mij: keer op keer is de hele schaal leeg! Succesnummer is dit dus 😉
Pasta ovenschotel met groene pesto
Het is wel nodig om de pasta en groenten van te voren even voor te koken. Anders duurt het wel heel lang voordat alles gaar is. Ik kook de pasta en boontjes en bak de groenten alvast in de romige pestosaus. Zo trekken de smaken ook goed in de groenten. Daarna bouw je de ovenschotel op en garneer je deze met een flinke laag oude kaas. Dan is ‘ie klaar om in de oven te gaan.
Zin in meer pasta recepten? Bekijk ook deze recepten:
Pasta ovenschotel met groene pesto en prei
Ingrediënten
- 250 gram penne
- 1 blokje groentebouillon
- 1 courgette
- 2 prei
- 3 teentjes knoflook
- 150 gram haricot verts 150 gram
- 125 gram kastanjechampignons
- 120 gram groene pesto vers
- 250 milliliter slagroom
- 200 gram oude kaas geraspt
- bosje verse peterselie
- halve citroen
- Chilivlokken naar smaak
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en breng water aan de kook. Snijd ondertussen de eindjes van de haricot verts eraf.
- Kook de pasta samen met de haricot verts beetgaar. Snijd ondertussen de courgette, prei, knoflook en champignons.
- Giet de pasta en boontjes af, bewaar 100 milliliter van het kookvocht.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin de prei, courgette en champignons. Voeg na een aantal minuten de knoflook toe samen met chilivlokken, zout en peper naar smaak. Pers het sap van een halve citroen fijn boven de pan.
- Als de groenten zacht zijn voeg je de pesto, bouillonblokje, slagroom en het kookvocht toe aan de pan. Laat het geheel iets inkoken. Snijd de peterselie fijn en voeg als laats toe aan de saus.
- Schep de pasta in de ovenschaal en giet hier het groentemengsel overheen. Zorg dat alle pasta goed onder de saus ligt, anders wordt deze hard in de oven. Garneer met kaas. Bak in 20 minuten gaar in de oven totdat de kaas is gesmolten.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta ovenschotel met groene pesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie