• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Krokante gnocchi met lente groenten en groene pesto

Krokante gnocchi met lente groenten en groene pesto

29 april 2023

Ik ben een liefhebber van simpele maar smaakvolle gerechten en dit recept past perfect bij deze beschrijving. Het combineert knapperige lentegroenten zoals peultjes, venkel en prei met krokante gnocchi en groene pesto, wat resulteert in een heerlijke smaaksensatie.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is gnocchi?

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort die gemaakt wordt van aardappelen, bloem en soms ook ei. Het is een zachte, deegachtige pasta die meestal in kleine ovale of ronde vormen wordt gerold en vervolgens wordt gekookt. Hoewel gnocchi vaak wordt gezien als een pastasoort, kun je het beter vergelijken met knoedels of dumplings. De aardappelen worden gekookt en vervolgens gepureerd, waarna bloem wordt toegevoegd om het deeg te vormen. Dit deeg wordt vervolgens in kleine stukjes gerold en gekookt. Gnocchi is zeer veelzijdig en combineer je uitstekend met tomatensaus, pesto, boter. salie, gegrilde groenten en Parmezaanse kaas.

Hoe krijg je krokante gnocchi?

Gnocchi kun je op verschillende manieren bereiden, afhankelijk van de gewenste textuur en smaak. Vaak wordt gnocchi gekookt, waardoor het een zachte textuur krijgt. Ik vind het persoonlijk lekkerder om gnocchi krokant te maken. Een krokante buitenkant geeft gnocchi een heerlijke crunch en voegt een extra dimensie toe aan het gerecht.

Om gnocchi krokant te krijgen is het belangrijk om de gnocchi niet te dicht op elkaar te leggen, anders stoom je de gnocchi in plaats van het te bakken. Zo krijg je dus geen krokante buitenkant. Daarnaast moet de pan met wat olie en boter goed worden voorverwarmd en is het essentieel om de gnocchi regelmatig om te scheppen. Dit helpt om de gnocchi gelijkmatig te bakken en te voorkomen dat het aan de pan blijft plakken. Hierdoor kan de gnocchi aan alle kanten krokant worden.

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Balsamico gekarameliseerde uien pasta
  • Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn
krokante gnocchi met lente groenten

Krokante gnocchi met lente groenten en groene pesto

No ratings yet
Ik ben een liefhebber van smaakvolle én simpele gerechten. Deze combinatie van knapperige lentegroenten als peultjes, venkel en prei met krokante gnocchi en groene pesto is een heerlijke smaaksensatie.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:15 minuten min
Totale tijd:25 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 2
Voorkom dat je scherm uit gaat

Ingrediënten
 

  • 500 gram gnocchi
  • 2 klontjes roomboter om in te bakken
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • 150 gram peultjes
  • 2 eetlepels verse groene pesto
  • 4 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 biologische citroen

Instructies

  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de gnocchi totdat deze boven komen drijven. Giet de gnocchi af.
  • Maak de prei, venkel en bleekselderij schoon en snijd in dunne plakken. Pel ondertussen ook de knoflook en hak fijn.
  • Doe een beetje olie in de pan en bak hierin de groenten samen met de knoflook. Voeg na 3 minuten de peultjes toe met een klontje boter, de bouillon, chilivlokken en basilicum.
  • Maak een koekenpan warm en smelt hierin een klontje boter met een beetje olijfolie. Bak hierin de gnocchi totdat zich rondom een krokant jasje vormt.
  • Schep de groene pesto door de groenten en breng op smaak met zout en peper. Rasp de schil van de citroen boven de pan en pers het sap van een halve citroen uit. Rasp de parmezaanse kaas en voeg samen met de krokante gnocchi toe aan de saus. Roer kort door.
  • Schep de gnocchi op in een diep bord en garneer eventueel met nog wat extra parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
krokante gnocchi
krokante gnocchi met lente groenten

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor krokante gnocchi met groene pesto en lente groenten? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Gnocchi, Italiaans, Lente, Pasta

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

groene risottoGroene risotto met spinazie, prei en burrata
Toast met burrata en gegrilde perzik
caponata parelcouscousCaponata parelcouscous met burrata

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Balsamico gekarameliseerde uien pasta

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

monstera monkey mask verzorging

Hoe verzorg ik de Monstera Monkey Mask?

kamerplant ziek

Is mijn kamerplant ziek? Dit is er aan de hand

perencake met kardemom en amandel

Perencake met kardemom en amandel

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue