• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Citroen-maanzaadcake

Citroen-maanzaadcake

16 februari 2023

citroen-maanzaadcake

Je ziet citroen-maanzaadcake steeds vaker. De combinatie hier in Nederland is nog niet zo populair is als in andere landen. Toch zijn veel mensen na het een keer te properen erg enthousiast. De frisse en knapperige structuur samen maakt het een gouden combinatie. Als finishing touch garneer je de cake met een laagje citroenglazuur, zo maak het helemaal af. Je zult zien dat de cake binnen een mum van tijd op is. Want deze citroen-maanzaadcake is niet te weerstaan! Benieuwd hoe je deze cake maakt? Je leest het recept hieronder.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Combinatie citroen en maanzaad

Wat maakt citroen en maanzaad nou zo’n lekkere combinatie? Ik denk dat het de knapperigheid van de maanzaad, samen met de frisse citroen is. Stop dit samen in een lichte, smeuïge cake. Tja, dat is gewoon niet te weerstaan! Hierbij is het wel belangrijk dat de verhoudingen goed zijn, te veel maanzaad of te veel citroen haalt de cake namelijk uit balans.

Om de cake lekker licht te maken kiezen we voor yoghurt in combinatie met zonnebloemolie. Een cake met zonnebloemolie blijft na het afkoelen namelijk lekker zacht en soepel, terwijl roomboter de cake juist krokant en zwaar maakt.

Waarom biologische citroen gebruiken in citroen-maanzaadcake?

In een citroen-maanzaadcake heb je uiteraard citroenen nodig, duh. Omdat we in dit recept werken met de schil van citroenen, dit geeft een essentiële smaak aan de cake, is het belangrijk om biologische citroenen te gebruiken. Op de schil van niet biologische citroenen zitten vaak nog restjes pesticiden, dat wil je natuurlijk niet in je cake hebben! Kortom: biologische citroenen zijn de key!

Zin in meer gebak? Bekijk ook deze recepten:

  • Bananenbrood met pecannoten en gember
  • Vegan dadeltaart met kokos
citroen-maanzaadcake

Citroen-maanzaadcake

No ratings yet
Je ziet citroen-maanzaadcake steeds vaker. De combinatie hier in Nederland is nog niet zo populair is als in andere landen. Toch zijn veel mensen na het een keer te properen erg enthousiast. De frisse en knapperige structuur samen maakt het een gouden combinatie.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:50 minuten min
Totale tijd:1 uur uur
Gang: Gebak
Keuken: Amerikaans
Porties: 10 plakjes
Voorkom dat je scherm uit gaat

Ingrediënten
 

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 milliliter zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 1 biologische citroenen rasp en sap
  • 20 gram maanzaad
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 100 gram poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de cakevorm alvast met een laagje bakpapier.
  • Pak twee kommen en meng alle de droge en natte ingrediënten apart door elkaar. Bewaar een eetlepel citroensap voor de glazuurlaag
  • Gebruik een spatel om alle ingrediënten door elkaar te mengen totdat er een mooi, egaal beslag ontstaat. Als alle de droge ingrediënten zijn opgenomen is het goed.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak in 50 á 60 minuten gaar. Bak de cake liever iets te kort dan te lang, de cake gaart vaak nog na. Bak je de cake te lang, dan is de kans groot dat deze droog wordt.
  • Laat de cake vervolgens afkoelen. Meng poedersuiker met 1 eetlepel citroensap en 2 eetlepels water voor de glazuurlaag. Te dik? Voeg wat extra water toe. Te dun? Voeg dan juist wat extra poedersuiker toe. Giet het glazuur over de afgekoelde cake, decoreer eventueel met nog wat extra maanzaad. Laat het geheel uitharden en klaar!

Notities

  • Verpak in aluminiumfolie, dan kun je de cake wel 5 dagen buiten de koelkast bewaren.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor citroen-maanzaadcake? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere bakrecepten van Groen Fatsoen. 

· In: Taart en gebak, Vegetarische recepten · Tagged: cake

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

bananenbrood met gemberBananenbrood met pecannoten en een vleugje gember
bananen blondiesBananen blondies met pecannoten
Chewy chai blondies

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Plaattaart met groene groenten en pesto

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

gnocchi pesto

Krokante gnocchi met pesto en tomaat

tuin opfleuren

Tuin opfleuren? Snel gepiept met deze 3 tips

paratha met oesterzwammen

Paratha met Indiase pulled oesterzwammen en mango-salsa

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren