
Gevulde paratha met miso aubergine, klinkt dat niet heerlijk? Sinds ik de paratha heb ontdekt ligt er standaard een verpakking in de vriezer. Deze combinatie van het knapperige brood met gemarineerde aubergine, oesterzwam en feta is echt zo lekker. Ideaal als uitgebreide lunch of voor een licht diner. Benieuwd hoe je deze gevulde paratha maakt? Je leest het recept hieronder.
Wat is een paratha?
De paratha is een verre neef van de naan en is een Indiaas platbrood. Het is een lekker luchtig brood dat bestaat uit verschillende laagjes, daarom komt het qua textuur in de buurt van bladerdeeg. Een paratha wordt los gegeten, maar kan ook worden gevuld met bijvoorbeeld aardappel, linzen of of groenten. In India worden paratha’s voornamelijk gegeten als ontbijt met een klontje boter, maar kan ook worden gegeten met bijvoorbeeld chutney.

Miso aubergine
Zoete, zoute en umami-rijke miso aubergine: de gekaramelliseerde miso glaze gecombineerd met het zachte vlees van de aubergine is zo’n heerlijke combinatie. Niet alleen in de Japanse keuken, maar ook met Midden-Oosterse smaken zoals za’atar, granaatappel en feta.
Miso is een Japanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het wordt gebruikt als smaakmaker bij het koken. De smaak van miso is een typische umami smaakt, deze smaak kun je met hartig vergelijken. Er zijn veel verschillende soorten miso die variëren in kleur en smaak. Van beige, geel, rood tot donkerbruin. Hoe donkerder de kleur, hoe sterker en zouter de smaak.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
- Bulgursalade met geroosterde wintergroenten, tempeh en feta
- Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn

Gevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta
Ingrediënten
- 4 paratha's
- 150 gram oesterzwammen
- 1 aubergine
- 1 eetlepel Griekse yoghurt
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel za'atar
- 25 gram granaatappelpitjes
- 50 gram feta
- verse dille
- verse munt
- Zout en peper
- Olijfolie
Voor de marinade
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel witte miso
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel ketjap
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilivlokken
Instructies
- Pak een schaal en maak hierin de marinade. Voeg eerst de miso toe en daarna de natte ingrediënten. Los de miso hier in op. Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de aubergine in lange, dunne plakken. Leg deze in de marinade en laat ongeveer 20 minuten intrekken.
- Maak de grillpan goed heet en grill de gemarineerde aubergine tot deze zacht is.
- Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise, za'atar en knoflook samen te roeren. Voeg dille naar smaak toe samen met zout en peper.
- Trek de oesterzwammen uit elkaar en bak deze in een laagje olie met zout en peper. Snijd ondertussen nog wat dille en verse munt fijn.
- Als de groenten zacht zijn maak je een koekenpan goed warm. Bak hierin de paratha volgens de verpakking goudbruin.
- Bouw de paratha op, doe eerst een laagje van de yoghurtsaus. Leg hierop de aubergine en oesterzwam. Verkruimel de feta hier overheen en maak af met de dille, munt en granaatappel. Eet smakelijk!


Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor gevulde paratha met miso aubergine? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie