• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Gevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta

Gevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta

25 maart 2023

gevulde paratha met miso aubergine

Gevulde paratha met miso aubergine, klinkt dat niet heerlijk? Sinds ik de paratha heb ontdekt ligt er standaard een verpakking in de vriezer. Deze combinatie van het knapperige brood met gemarineerde aubergine, oesterzwam en feta is echt zo lekker. Ideaal als uitgebreide lunch of voor een licht diner. Benieuwd hoe je deze gevulde paratha maakt? Je leest het recept hieronder.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is een paratha?

De paratha is een verre neef van de naan en is een Indiaas platbrood. Het is een lekker luchtig brood dat bestaat uit verschillende laagjes, daarom komt het qua textuur in de buurt van bladerdeeg. Een paratha wordt los gegeten, maar kan ook worden gevuld met bijvoorbeeld aardappel, linzen of of groenten. In India worden paratha’s voornamelijk gegeten als ontbijt met een klontje boter, maar kan ook worden gegeten met bijvoorbeeld chutney.

paratha met miso aubergine

Miso aubergine

Zoete, zoute en umami-rijke miso aubergine: de gekaramelliseerde miso glaze gecombineerd met het zachte vlees van de aubergine is zo’n heerlijke combinatie. Niet alleen in de Japanse keuken, maar ook met Midden-Oosterse smaken zoals za’atar, granaatappel en feta.

Miso is een Japanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Het wordt gebruikt als smaakmaker bij het koken. De smaak van miso is een typische umami smaakt, deze smaak kun je met hartig vergelijken. Er zijn veel verschillende soorten miso die variëren in kleur en smaak. Van beige, geel, rood tot donkerbruin. Hoe donkerder de kleur, hoe sterker en zouter de smaak.

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Bulgursalade met geroosterde wintergroenten, tempeh en feta
  • Tomatenquiche met gekarameliseerde ui, feta en rozemarijn
gevulde paratha met aubergine

Gevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta

No ratings yet
Deze combinatie van knapperig platbrood met gemarineerde aubergine, oesterzwam en feta is echt zo lekker. Ideaal als uitgebreide lunch of voor een licht diner.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:30 minuten min
Bereidingstijd:20 minuten min
Totale tijd:50 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Midden-Oosters
Porties: 2 personen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Benodigdheden

1x grillpan
1x koekenpan

Ingrediënten
 

  • 4 paratha's
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel za'atar
  • 25 gram granaatappelpitjes
  • 50 gram feta
  • verse dille
  • verse munt
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Voor de marinade

  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel witte miso
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel ketjap
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 1 theelepel uipoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilivlokken

Instructies

  • Pak een schaal en maak hierin de marinade. Voeg eerst de miso toe en daarna de natte ingrediënten. Los de miso hier in op. Voeg vervolgens alle kruiden toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de aubergine in lange, dunne plakken. Leg deze in de marinade en laat ongeveer 20 minuten intrekken.
  • Maak de grillpan goed heet en grill de gemarineerde aubergine tot deze zacht is.
  • Maak ondertussen de dressing door de yoghurt, mayonaise, za'atar en knoflook samen te roeren. Voeg dille naar smaak toe samen met zout en peper.
  • Trek de oesterzwammen uit elkaar en bak deze in een laagje olie met zout en peper. Snijd ondertussen nog wat dille en verse munt fijn.
  • Als de groenten zacht zijn maak je een koekenpan goed warm. Bak hierin de paratha volgens de verpakking goudbruin.
  • Bouw de paratha op, doe eerst een laagje van de yoghurtsaus. Leg hierop de aubergine en oesterzwam. Verkruimel de feta hier overheen en maak af met de dille, munt en granaatappel. Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
paratha met miso aubergine
paratha recept

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor gevulde paratha met miso aubergine? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: aubergine, Champignon, Indiaas, Midden-Oosters

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pita met oesterzwam shoarmaPita met oesterzwam shoarma en fetadip
parelcouscous met halloumiParelcouscous met halloumi, gegrilde nectarine en pistache
Pasta met courgettepesto en krokante oesterzwam

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Hoe verzorg ik de Monstera Albo Variegata?

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

anthurium clarinervium verzorging

Hoe verzorg ik de Anthurium Clarinervium?

key lime pie

Key Lime Pie

poke bowl met miso aubergine

Poke bowl met gelakte miso aubergine en orange chicken

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue

We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren