Bananenbrood, mijn favoriete cake om snel te maken. Zonde om overrijpe bananen weg te gooien! Binnen tien minuten is het beslag klaar en na een uur in de oven krijg je er dit overheerlijke bananenbrood voor terug. Met de gehakte pecannoten en de gember voor wat extra pit zorgt dit voor een unieke smaaksensatie. Hieronder lees je hoe je het állerlekkerste bananenbrood maakt.
Bananenbrood met pecannoten en een vleugje gember
Ingrediënten
- 80 gram roomboter (ongezouten)
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 60 milliliter melk
- 1 theelepel vanillesuiker
- 3 a 4 rijpe bananen
- 250 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel geraspte gember
- snufje zout
- handje pecannoten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpannetje en meng dit vervolgens met de suiker. Als dit goed gemengd is klopt je de eieren er doorheen. Rasp een klein stukje gember. Roer de melk, gember en vanillesuiker erdoor.
- Doe de bloem, het bakpoeder en het zout bij het natte mengsel en roer geheel goed om. Prak de bananen met een vork en voeg toe aan je beslag, houd één banaan over ter decorcatie. Hak de noten en voeg toe aan het beslag.
- Giet het beslag in de bakvorm. Snijd de overige banaan in de lengte en druk met de bolle kant in het beslag.
- Bak de cake in een voorverwarmde oven ongeveer 50-65 minuten. Gebruik een houten satéprikker om te kijken of de cake gaar is. De satéprikker moet er droog dan droog uitkomen. Laat de cake minimaal een half uur afkoelen. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept voor bananenbrood met gember? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie