• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Avondeten » Romige tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat

Romige tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat

22 januari 2024

Hey foodies! Vandaag deel ik een knaller van een recept – mijn favoriete tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat. Serieus, deze soep is als een warme knuffel voor je smaakpapillen. Dus: schort om en laten we samen dit kommetje Italiaanse magie gaan maken.

Naar recept gaan Recept afdrukken

De magie van tortellini soep: een Italiaanse knuffel in een kom

Oké, laten we het hebben over de ster van dit gerecht – dat is natuurlijk de tortellini! Deze gevulde pasta bereid je normaal gesproken met een lekkere saus er overheen. Maar dit keer koken we ze gaar in een heerlijk romige en smaakvolle soep. De soep bevat daarnaast veel groenten: de basis beginnen we natuurlijk met ui en knoflook. Als deze lekker beginnen te geuren voegen we spinazie en wortelen toe voor de extra groentjes.

Tomatenfeest in de pan

De zongedroogde tomaten zijn de smaakbom van deze soep! Snijd ze in reepjes en gooi ze in de pan, samen met groentebouillon en Italiaanse kruiden. Als de soep lekker begint te pruttelen voegen we de tortellini toe. Deze koken gaar in de soep waardoor het alvast alle smaak kan opnemen. Serveer de soep met wat geraspte Parmezaanse kaas en voilà, je hebt een kommetje geluk voor je neus.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere vegetarische recepten!

tortellini soep

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Oosterse pompoensoep met noedels en kokos-ketjap tempeh
  • Bloemkoolsoep met gepofte knoflook
tortellini soep

Romige tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat

Nog geen reviews
Mijn favoriete tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat. Serieus, deze soep is als een warme knuffel voor je smaakpapillen.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:20 minuten min
Totale tijd:30 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram verse tortellini bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat
  • 3 Roma tomaten
  • 400 gram spinazie
  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chilipeper
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 250 ml slagroom
  • 200 milliliter water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels tomaten puree
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel basilicum
  • extra vierge olijfolie
  • zout en peper
  • Parmezaanse kaas

Handig om te hebben

  • keukenmachine
  • soeppan

Instructies

  • Snijd de ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit wat extra vierge olijfolie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg vervolgens de knoflook en chilipeper toe en bak kort mee.
  • Hak de wortel in een hakmolen fijn en voeg bij de soep. Snijd de tomaten en bak kort mee samen met de tomatenpuree, rozemarijn, basilicum en oregano. Voeg handje voor handje de spinazie toe totdat alles is geslonken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en bak kort mee.
  • Schenk de slagroom bij de groenten samen met het bouillonblokje en water. Voeg de tortellini toe en laat de soep pruttelen totdat de verse pasta zacht is. Dikt de soep te veel in? Voeg dan wat extra water toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  • Dien de soep op in een diep bord en garneer met parmezaanse kaas en eventueel nog wat chilivlokken en verse basilicum.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
tortellini soep

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor tortellini soep? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

  • Deel op Twitter Deel op Twitter
  • Deel op Facebook Deel op Facebook
  • Deel op Pinterest Deel op Pinterest
  • Deel via e-mail Deel via e-mail

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Pasta, Soep, uitgelicht

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pasta met gegrilde groentenPasta met gegrilde groenten en pijnboompitten
gevulde pastaschelpenGevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie
Courgettesoep met broccoli en muntCourgettesoep met broccoli en munt

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Flammkuchen met pompoen, ingemaakte rode ui en feta

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

5 tips voor een duurzaam leven

mango kokos chiapudding

Mango-kokos chiapudding

Toast met burrata en gegrilde perzik

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required