Hey foodies! Vandaag deel ik een knaller van een recept – mijn favoriete tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat. Serieus, deze soep is als een warme knuffel voor je smaakpapillen. Dus: schort om en laten we samen dit kommetje Italiaanse magie gaan maken.
De magie van tortellini soep: een Italiaanse knuffel in een kom
Oké, laten we het hebben over de ster van dit gerecht – dat is natuurlijk de tortellini! Deze gevulde pasta bereid je normaal gesproken met een lekkere saus er overheen. Maar dit keer koken we ze gaar in een heerlijk romige en smaakvolle soep. De soep bevat daarnaast veel groenten: de basis beginnen we natuurlijk met ui en knoflook. Als deze lekker beginnen te geuren voegen we spinazie en wortelen toe voor de extra groentjes.
Tomatenfeest in de pan
De zongedroogde tomaten zijn de smaakbom van deze soep! Snijd ze in reepjes en gooi ze in de pan, samen met groentebouillon en Italiaanse kruiden. Als de soep lekker begint te pruttelen voegen we de tortellini toe. Deze koken gaar in de soep waardoor het alvast alle smaak kan opnemen. Serveer de soep met wat geraspte Parmezaanse kaas en voilà, je hebt een kommetje geluk voor je neus.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere vegetarische recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Romige tortellini soep met spinazie en zongedroogde tomaat
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram verse tortellini bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat
- 3 Roma tomaten
- 400 gram spinazie
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 3 teentjes knoflook
- 1 chilipeper
- 6 zongedroogde tomaatjes
- 250 ml slagroom
- 200 milliliter water
- 1 blokje groentebouillon
- 2 theelepels tomaten puree
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel basilicum
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de ui, knoflook en chilipeper fijn. Verhit wat extra vierge olijfolie in een soeppan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg vervolgens de knoflook en chilipeper toe en bak kort mee.
- Hak de wortel in een hakmolen fijn en voeg bij de soep. Snijd de tomaten en bak kort mee samen met de tomatenpuree, rozemarijn, basilicum en oregano. Voeg handje voor handje de spinazie toe totdat alles is geslonken. Snijd de zongedroogde tomaatjes in dunne reepjes en bak kort mee.
- Schenk de slagroom bij de groenten samen met het bouillonblokje en water. Voeg de tortellini toe en laat de soep pruttelen totdat de verse pasta zacht is. Dikt de soep te veel in? Voeg dan wat extra water toe. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
- Dien de soep op in een diep bord en garneer met parmezaanse kaas en eventueel nog wat chilivlokken en verse basilicum.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor tortellini soep? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie