Als je op zoek bent naar een smakelijk avontuur in je keuken dat tegelijkertijd goed is voor je smaakpapillen én de planeet, dan zit je hier goed. Ik heb laatst een recept gemaakt die je zeker niet wilt missen: pinda-miso ramen soep met crispy chili oil en tempeh. Als dat niet lekker klinkt… Dit heerlijke ramen recept is super makkelijk om te maken en super smaakvol. Dus, haal je kookspullen tevoorschijn, dan gaan we deze onweerstaanbare kom soep in elkaar flansen!
Heerlijk en vegetarisch ramen recept
Er gaat niets boven een dampende kom ramen soep wanneer je verlangt naar comfort food met een Aziatisch tintje. Maar waarom genoegen nemen met de gebruikelijke variant als je je smaakpapillen kunt verrassen met onze pinda-miso ramen soep? Deze soep combineert de romige rijkdom van pindakaas met de diepe umami-smaak van miso en pittige crispy chili oil.
De ultieme comfort food: ramen soep met crispy chili oil
Ramen soep: de ultieme comfort food! Maar wat als we je vertellen dat we een manier hebben om dit al heerlijke gerecht naar een heel nieuw niveau te tillen? Ja, we hebben het over onze eigen draai aan de klassieke ramen, en het geheim zit in crispy chili oil. Het geeft een extra kick en daarnaast ook ontzettend veel smaak.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Aziatische recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
- Oosterse pompoensoep met noedels en kokos-ketjap tempeh
- Bao buns met gefrituurde oesterzwam en spicy mayo
Ramen soep met crispy chili oil en tempeh
Ingrediënten
- 100 gram ramen noedels of andere noedels naar keuze
- 500 milliliter water
- 1 stengel bosui
- 4 stengels paksoi
- 100 gram tempeh ketjap blokjes
- 2 eieren
- 100 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel sesamzaad
De saus
- 1 theelepel cripsy chili oil van Lao Gan Ma
- 1 theelepel rijstazijn
- 2 eetlepels 100% pindakaas
- 1 theelepel witte miso
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel water
Instructies
- Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing, giet en spoel ze af onder koud water.
- Snijd de champignons in plakken en verwarm wat olie in een diepe pan. Snijd de bosui en scheidt het groene deel van het witte deel. Pers de knoflookteentjes en bak samen met de champignons tot deze zacht zijn.
- Voeg alle ingrediënten voor de saus samen in een bakje tot je een mooie gladde saus hebt. Voeg bij de champignons samen met het water. Laat pruttelen op laag vuur en voeg na een aantal de gekookte noedels toe.
- Kook de eieren in 8 minuten gaar en spoel ze direct af onder koud water. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Maak de paksoi schoon en voeg in zijn geheel toe aan de soep. Bak de tempeh krokant in een koekenpan.
- Verdeel de soep over twee diepe kommen. Garneer met het groene deel van de bosui, tempeh, het ei en sesamzaad.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor ramen soep met crispy chili oil? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie