Mijn favoriete recept voor romige broccoli risotto met een knapperige twist van gefrituurde kappertjes. Deze risotto is als een warme knuffel op een bord, met de romigheid van de rijst en de frisse kick van broccoli en citroen. En als finishing touch – laten we ze vooral niet vergeten – heerlijke gefrituurde kappertjes. Ze voegen heerlijk wat knapperigs en zoutigs toe. Kortom: een heerlijk recept om te maken
Broccoli risotto
In dit buitengewone gerecht speelt broccoli de hoofdrol. De broccoli wordt in kleine stukjes gehakt zodat het helemaal opgaat in de risotto. De broccoli voegt een knapperige textuur toe, maar brengt ook een verfrissende, aardse smaak die perfect samensmelt met de romige rijst.
Krokante kick: gefrituurde kappertjes
Om een extra smaakexplosie toe te voegen aan de risotto, maken we gefrituurde kappertjes. Deze smaakbommetjes ondergaan een transformatie in de hete olie. Zo veranderen ze in knapperige, hartige balletjes. De gefrituurde kappertjes brengen een onverwachte crunch die een mooi contrast vormen met de romige risotto.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere risotto recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Romige broccoli risotto met dille en gefrituurde kappertjes
Ingrediënten
- 250 gram risottorijst
- 1 broccoli
- 1/2 courgette
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 200 milliliter droge witte wijn
- 1 eetlepel creme fraiche
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 3 takjes verse dille
- 2 theelepels kappertjes
- 1/2 citroen (biologisch)
- klontje roomboter
- parmezaanse kaas
- extra vierge olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Snijd de ui en knoflook fijn. Smelt een klontje roomboter met een scheutje extra vierge olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook tot deze glazig ziet. Snijd ondertussen de courgette in kleine blokjes en hak de broccoli fijn. Voeg toe samen met chilivlokken, peterselie, zout en peper.
- Als de groenten wat zijn aangebakken voeg je de risottorijst toe. Bak mee tot deze glazig begint te zien. Maak ondertussen een liter groentebouillon. Blus de risotto af met witte wijn. Als alles is verdampt voeg je een beetje groentebouillon toe. Zet op laag vuur en voeg telkens bouillon toe tot dit is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon op is.
- Lek de kappertjes uit. Doe ondertussen in een andere pan een laagje olie en frituur hierin de kappertjes tot deze goudbruin zijn. Zet opzij.
- Hak dille fijn en voeg bij de risotto samen met creme fraiche en knoflookpoeder. Rasp de schil van een halve citroen en voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp wat parmezaanse kaas door de risotto en breng eventueel nog wat verder op smaak met zout en peper.
- Dien de risotto op in een diep bord en garneer met parmezaanse kaas, de gefrituurde kappertjes, een beetje creme fraiche en verse dille.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor broccoli risotto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie