
Geen inspiratie, weinig zin – maar wél trek in iets lekkers en gezonds? Deze vegetarische traybake met groenteballetjes is dé redding. Comfort food van het soort dat je amper moeite kost, maar toch voelt alsof je jezelf een cadeautje geeft. Je bereidt alles op één bakplaat waardoor je ook lekker weinig afwas hebt, ideaal voor drukke dagen.
Krokant, hartig en bomvol groenten
De groenteballetjes zorgen voor een lekkere, hartige bite en doen het verrassend goed naast de knapperige aardappelkroketjes. Voeg wat paprika, rode ui en broccoli toe, hussel alles met wat olijfolie en kruiden . Terwijl jij je benen omhoog doet, doet de oven het werk. Serveer met een frisse dillesaus en je hebt een super smaakvol en makkelijk gerecht.
Vegetarische traybake: comfort food zonder moeite
Het fijne aan deze vegetarische traybake is dat het een soort luie avondeten-droom is. Geen afwas, bijna geen snijwerk, geen stress om tijdtekort – gewoon een bakplaat vol lekkers en voedzaams. Of je nu weinig tijd hebt of gewoon geen zin om lang in de keuken te staan: met deze combi van groenteballetjes en aardappelkroketjes scoor je altijd punten (ook bij kieskeurige eters trouwens).


Traybake met groenteballetjes, aardappelkroketjes en frisse dillesaus
Ingrediënten
- 200 gram groenteballetjes
- 1 rode paprika
- 2 rode uien
- 400 gram aardappelkroketjes
- 1 broccoli
- bosje verse dille
- bosje verse peterselie
- 300 milliliter volle yoghurt
- 1/2 citroen
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Snijd de uien in ringen, paprika in blokjes en broccoli in roosjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de groenten samen met de groenteballetjes en aardappelkroketjes. Zorg dat je alles goed verdeelt en dat de aardappelkroketjes niet op elkaar liggen.
- Besprenkel het geheel met olijfolie, zout, peper, chilipoeder en gerookt paprikapoeder. Doe alles voor zo'n 35 – 40 minuten in de oven totdat de groenten zacht zijn en de aardappelkroketjes goudbruin.
- Hak de dille en peterselie fijn. Maak een dipsausje van de yoghurt, citroen, verse kruiden, zout en peper. Serveer de traybake samen met het sausje.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Aan de slag gegaan met dit recept voor vegetarische traybake? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie