De pompoen, een herfstige favoriet die een romige en zoete smaak aan ieder gerecht toevoegt. Als je ooit hebt genoten van een kom traditionele kop pompoensoep, dan zal deze Oosterse variant een verrassende wending geven. In combinatie met de sticky tempeh en noedels is dit een heerlijke maaltijdsoep.
Aziatische pompoensoep
Pompoensoep, ik vind het heerlijk. Maar steeds hetzelfde kan soms wel een beetje saai zijn. Door de toevoeging van specerijen zoals gember, knoflook en een vleugje currypoeder brengt dit diepte en pit in de soep. Samen met de kokosmelk maak je hem lekker romig en de pindakaas zorgt ervoor dat de pompoensoep meer op een Japanse curry gaat lijken.
Maak de soep af met tempeh
Tempeh is een eiwitrijke vleesvervanger gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Van zichzelf heet het weinig smaak meet het krijgt een onweerstaanbare twist wanneer het wordt gemarineerd in zoete ketjap. Het resultaat? Een heerlijk hartige, licht pittige tempeh die perfect samengaat met de fluweelzachte, spicy pompoensoep en de noedels.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere soeprecepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Oosterse pompoensoep met noedels en kokos-ketjap tempeh
Ingrediënten
- 1 eetlepel olie
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 flespompoen
- 1 wortel
- 1 Spaanse peper
- 200 gram noedels naar keuze
- 400 gram kokosmelk
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 eetlepels pindakaas (met stukjes)
- 180 gram tempeh ketjap
- 15 gram gember
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel gedroogde kokos
Optioneel
- koriander (vers)
Instructies
- Schil de wortel en pompoen, verwijder de pitten. Snijd de pompoen en wortel in blokjes van 1 centimeter.
- Snijd de knoflook, ui en Spaanse peper. Was en rasp de gember.
- Verhit olie in een diepe pan. Voeg de olie, ui, gember en knoflook toe. Bak gedurende 2 minuten, roer regelmatig. Voeg de pompoen en wortel toe en breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en kerriepoeder.
- Bak 5 minuten, roer af en toe. Voeg kokosmelk, pindakaas, 300 ml water en de bouillonblokjes toe. Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat voor ongeveer 15 minuten sudderen tot de flespompoen gaar is.
- Verhit een scheutje olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de tempeh krokant. Voeg sojasaus, ketjap, sesamzaadjes en kokos toe. Bak nog een minuut en haal van het vuur.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg indien nodig meer kerriepoeder, zout of peper. toe. Laat nog een paar minuten koken op middelhoog vuur.
- Kook je noedels volgens de instructies op de verpakking.
- Schenk de soep in een diepe kom, voeg de noedels toe en garneer met de tempeh. Strooi er nog wat sesamzaadjes, kokos, verse chili en koriander over.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor Oosterse pompoensoep? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie