• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Avondeten » Pasta met gebakken feta, amandelen en gegrilde paprika

Pasta met gebakken feta, amandelen en gegrilde paprika

1 oktober 2023

Pasta is altijd een geliefd gerecht, maar soms wil je je smaakpapillen verrassen met iets anders dan de gebruikelijke sauzen. Dat is waar pasta met gebakken feta en gegrilde paprika om de hoek komt kijken. Deze onverwachte combinatie van smaken en texturen is een ware traktatie voor de zintuigen. In dit recept neem ik je mee op een culinaire reis naar de wereld van pasta met gebakken feta en gegrilde paprika. Hieronder lees je hoe je aan de slag gaat.

Naar recept gaan Recept afdrukken

De magie van gebakken feta

Gebakken feta heeft sinds de ‘viral tiktok pasta’ de werel veroverd. Het geheim zit hem in de eenvoud. Neem een blok feta, leg het in een ovenschaal, besprenkel het met olijfolie en kruiden naar keuze (ik ben dol op tijm, oregano en wat zwarte peper), en bak het in de oven tot het goudbruin en smeuïg wordt. De feta wordt zacht en romig aan de binnenkant, terwijl de buitenkant een licht knapperige korst krijgt. Het is een waar genot voor liefhebbers van kaas.

Zo maak je de beste gegrilde paprika

Gegrilde paprika voegt een onmiskenbare zoete, rokerige smaak toe aan elk gerecht. Het grillen van paprika’s verzacht hun scherpe smaak en creëert een subtiele zoetheid die perfect samengaat met de zoute en romige feta. Het roosteren van paprika’s is eenvoudig: snijd ze doormidden in dunne repen, verwijder de zaden en bak ze in de oven tot de huid los begint te raken en wat bruin verkleurt. De gegrilde paprika’s voegen niet alleen smaak toe, maar ook een prachtige kleur aan je pasta.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere pasta recepten!

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaat
  • Krokante gnocchi met lente groenten en groene pesto

Pasta met gebakken feta, amandelen en gegrilde paprika

Nog geen reviews
Pasta is altijd een geliefd gerecht, maar soms wil je je smaakpapillen verrassen met iets anders dan de gebruikelijke sauzen. Dat is waar pasta met gebakken feta en gegrilde paprika om de hoek komt kijken.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans, Mediterraan
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:35 minuten min
Totale tijd:45 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram pasta
  • 2 paprika's (bijvoorbeeld geel en rood)
  • 150 gram zongedroogde tomaat
  • 2 theelepels kappertjes
  • 1 blok feta
  • 75 gram ongebrande amandelen
  • 150 gram edamame bonen
  • 3 tenen knoflook
  • 240 gram zwarte olijven
  • 1 bosje peterselie (vers)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 1 theelepel salie (gedroogd)

Handig om te hebben

  • ovenschaal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Leg in de ovenschaal met de feta in het midden. Besprenkel met wat olijfolie, peper, tijm en oregano. Bak voor ongeveer 20 – 30 minuten in te oven, totdat de paprika en feta zacht zijn.
  • Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verwarm een flinke laag olie van de zongedroogde tomaten in een hapjespan. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakken. Fruit de knoflook in de olie samen met de chilivlokken.
  • Snijd de zongedroogde tomaten en olijven. Voeg samen met de kappertjes toe aan de olie als de knoflook een beetje krokant is. Breng op smaak met salie, basilicum, zout en peper. Voeg de gekookte pasta en edamame bonen toe aan de pan.
  • Snijd de verse peterselie en voeg toe bij de pasta samen met de paprika en feta uit de oven. Breek de feta op in kleine stukjes zodat heel de pasta is bedekt.
  • Hak de amandelen fijn. Dien de pasta op en garneer met de amandelen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met gebakken feta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

  • Deel op Twitter Deel op Twitter
  • Deel op Facebook Deel op Facebook
  • Deel op Pinterest Deel op Pinterest
  • Deel via e-mail Deel via e-mail

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Mediterraans, Pasta

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

spanakopitaGriekse spinazietaart (Spanakopita)
fetadip met gepofte druivenFetadip met gepofte druiven
pasta met gegrilde groentenPasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Eenpans bulgur met honing sesam feta

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

anthurium clarinervium verzorging

Hoe verzorg ik de Anthurium Clarinervium?

romige pasta met citroen

Romige pasta met citroen, dille en salie

Bao buns met tempeh en Aziatische koolsla

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren