
Pasta is altijd een geliefd gerecht, maar soms wil je je smaakpapillen verrassen met iets anders dan de gebruikelijke sauzen. Dat is waar pasta met gebakken feta en gegrilde paprika om de hoek komt kijken. Deze onverwachte combinatie van smaken en texturen is een ware traktatie voor de zintuigen. In dit recept neem ik je mee op een culinaire reis naar de wereld van pasta met gebakken feta en gegrilde paprika. Hieronder lees je hoe je aan de slag gaat.
De magie van gebakken feta
Gebakken feta heeft sinds de ‘viral tiktok pasta’ de werel veroverd. Het geheim zit hem in de eenvoud. Neem een blok feta, leg het in een ovenschaal, besprenkel het met olijfolie en kruiden naar keuze (ik ben dol op tijm, oregano en wat zwarte peper), en bak het in de oven tot het goudbruin en smeuïg wordt. De feta wordt zacht en romig aan de binnenkant, terwijl de buitenkant een licht knapperige korst krijgt. Het is een waar genot voor liefhebbers van kaas.
Zo maak je de beste gegrilde paprika
Gegrilde paprika voegt een onmiskenbare zoete, rokerige smaak toe aan elk gerecht. Het grillen van paprika’s verzacht hun scherpe smaak en creëert een subtiele zoetheid die perfect samengaat met de zoute en romige feta. Het roosteren van paprika’s is eenvoudig: snijd ze doormidden in dunne repen, verwijder de zaden en bak ze in de oven tot de huid los begint te raken en wat bruin verkleurt. De gegrilde paprika’s voegen niet alleen smaak toe, maar ook een prachtige kleur aan je pasta.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere pasta recepten!


Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

Pasta met gebakken feta, amandelen en gegrilde paprika
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 2 paprika's (bijvoorbeeld geel en rood)
- 150 gram zongedroogde tomaat
- 2 theelepels kappertjes
- 1 blok feta
- 75 gram ongebrande amandelen
- 150 gram edamame bonen
- 3 tenen knoflook
- 240 gram zwarte olijven
- 1 bosje peterselie (vers)
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel basilicum (gedroogd)
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- 1 theelepel salie (gedroogd)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika's in dunne reepjes. Leg in de ovenschaal met de feta in het midden. Besprenkel met wat olijfolie, peper, tijm en oregano. Bak voor ongeveer 20 – 30 minuten in te oven, totdat de paprika en feta zacht zijn.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en verwarm een flinke laag olie van de zongedroogde tomaten in een hapjespan. Snijd de teentjes knoflook in dunne plakken. Fruit de knoflook in de olie samen met de chilivlokken.
- Snijd de zongedroogde tomaten en olijven. Voeg samen met de kappertjes toe aan de olie als de knoflook een beetje krokant is. Breng op smaak met salie, basilicum, zout en peper. Voeg de gekookte pasta en edamame bonen toe aan de pan.
- Snijd de verse peterselie en voeg toe bij de pasta samen met de paprika en feta uit de oven. Breek de feta op in kleine stukjes zodat heel de pasta is bedekt.
- Hak de amandelen fijn. Dien de pasta op en garneer met de amandelen.

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met gebakken feta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie