Picture this: een knapperige pita met geroosterde maple-harissa bloemkool. Klinkt dat niet heerlijk? De bloemkool wordt gemarineerd in een magische marinade van ahornsiroop en harissa-pasta. Zo krijg je een perfecte balans tussen zoet en pittig. De bloemkool wordt heerlijk geroosterd in de oven tot ze knapperig worden. De gebakken bloemkool doen we vervolgens in een lekkere warme pita, met wat ingemaakte rode ui, granaatappelpitjes en munt-yoghurtsaus. Zo simpel kan lekker eten zijn!
Een marinade van ahornsiroop en harissa
De magische marinade voor deze pita met geroosterde maple-harissa bloemkool is als een smaakexplosie. Met een mengsel van gerookt paprikapoeder, ahornsiroop en harissa-pasta, wordt elke bloemkoolroosje omgetoverd van saai naar zoet, pittig en hartig. De ahornsiroop voegt een subtiele zoete, nootachtige smaak toe, terwijl de harissa-pasta een pittige kick geeft. Het is deze marinade die de bloemkool transformeert van een simpele groente tot buitengewoon.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere vegetarische recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Pita met geroosterde maple-harissa bloemkool
Ingrediënten
- 2 grote pita
- 1 bloemkool
- 1 tl harissa
- 1 tl maple syrup
- 1 el olijfolie
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uipoeder
- 2 el griekse yoghurt
- 2 takjes munt
- 2 takjes peterselie
- 1/2 citroen
- 1 teentje knoflook
- rucola
- ingemaakte rode ui
- 2 el granaatappelpitjes
- zout en peper
Optioneel:
- feta
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkoolroosjes los. Maak ondertussen de dressing van olijfolie, maple syrup, harissa, zout, peper, paprika-, knoflook- en uienpoeder. Doe de bloemkoolroosjes in een ovenschaal en bedek met de marinade. Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven tot de bloemkool zacht en knapperig is.
- Maak ondertussen een saus van yoghurt, knoflook, peterselie, munt, citroen, zout en peper.
- Verwarm de pita kort aan beide kanten in een hete pan. Beleg de pita met de yoghurtsaus, rucola, bloemkoolroosjes, granaatappelpitjes en ingelegde rode ui. Maak eventueel af met wat verkruimelde feta.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pita met geroosterde bloemkool? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie