Pasta pesto, maar dan net even anders! Deze boerenkool pesto pasta is de perfecte manier om een klassieke favoriet een gezonde en smaakvolle upgrade te geven. In plaats van de traditionele basilicum gebruik je boerenkool, waardoor de pesto een extra diepe, aardse smaak krijgt en bomvol vitamines zit.
Boerenkool pesto maken
Boerenkool is niet alleen voor stamppot. Deze veelzijdige groente past verrassend goed in een pesto en geeft het gerecht een unieke, robuuste twist. Samen met de bekende ingrediënten zoals Parmezaanse kaas, geroosterde amandelen, knoflook en een flinke scheut olijfolie wordt het een heerlijke, romige saus. Voeg een beetje citroensap toe voor die frisse touch, en je hebt een gerecht dat zowel comfortfood is als een gezonde boost voor je lijf.
Boerenkool: superfood in de winter
Deze boerenkool pesto pasta is ideaal voor drukke doordeweekse avonden waarop je iets lekkers op tafel wilt zetten zonder al te veel gedoe. Kook je favoriete pasta, roer de boerenkool pesto erdoorheen, en je bent klaar om te genieten. Voor wat extra bite voegen we zoete geroosterde cherrytomaatjes toe, knapperige nootjes en natuurlijk een hele hoop kaas. Hoe je het ook serveert, deze pasta is een feestje voor elke dag van de week en geeft je een boost in de winter.
Boerenkool pesto pasta
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gram pasta
- 200 gram boerenkool
- 250 gram zoete tomaatjes aan tak
- 1 citroen
- 2 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 100 gram ricotta
- 75 gram ongebrande amandelen
- 4 zongedroogde tomaatjes
- 1 theelepel kappertjes
- 80 gram parmezaanse kaas
- 1 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel chilivlokken
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout en peper
Instructies
- Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de sjalotjes en knoflook in grove stukken. Pak een ovenschaal en doe hier de tomaatjes met tak, sjalotjes en knoflook in. Besprenkel met een beetje olie, zout en peper. Doe voor 20 minuten in de oven tot de tomaatjes gepoft zijn.
- Rooster de amandelen in een droge pan en rooster lichtjes. Doe de boerenkool in de keukenmachine samen met het sap van een citroen, amandelen, extra vierge olijfolie, ricotta, parmezaanse kaas, kappertjes en zongedroogde tomaten. Voeg ook de knoflook, sjalot en de helft van de gepofte tomaten uit de oven toe aan de keukenmachine. Pureer tot een mooie grove pesto. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.
- Giet de pasta af en toe terug in de pan samen met de boerenkool pesto. Roer deze er doorheen zodat de pasta goed is bedekt. Dien op in een diep bord en garneer met de rest van de gepofte tomaatjes en eventueel nog wat amandelen en parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit recept voor boerenkool pesto pasta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie