
Ik ben gek op pasta én gegrilde groenten. Perfect match, right? Daarom bedacht ik dit receptje, super makkelijk en ideaal om van tevoren te maken. De groenten kun je bijvoorbeeld al de avond van tevoren grillen, zo staat het gerecht binnen een paar minuten op tafel. Deze pasta is heerlijk romig maar heeft toch een bite. Ook heb je gelijk veel verschillende soorten groenten binnen, een top receptje dus.
Recept voor pasta met gegrilde groenten
Ik ben onlangs helemaal gek van gegrilde groenten, het zelf maken is helemaal niet moeilijk! Deze pasta is dan ook een favorietje van mij. Je serveert de pasta in een romige saus vol verse kruiden. Het recept is erg makkelijk en ook goed van tevoren klaar te maken. Heb je doordeweeks weinig tijd? Dan kun je de groenten bijvoorbeeld de dag van tevoren alvast klaarmaken, scheelt weer een hoop werk!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

Pasta met gegrilde groenten in romige tomatensaus
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram penne
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram crème fraîche
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 250 gram cherrytomaten
- 2 rode uien
- 2 puntpaprika's
- scheutje witte wijn of wijnazijn
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- handje basilicum (vers)
- handje peterselie (vers)
- 4 teentjes knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- Zout en peper
Instructies
- Pak een ovenschaal en verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine, paprika, ui en champignon. Leg de gesneden groenten in een ovenschaal en besprenkel met een flinke laag olijfolie, zout en peper. Was de cherrytomaatjes en voeg deze in zijn geheel toe bij de groenten. Als laatst snijd je de knoflook in plakjes. Leg deze samen met de takjes rozemarijn tussen de groenten. Zet de ovenschaal in de oven en bak in zo'n 35 minuten tot de groenten zacht zijn.
- Maak in de tussentijd de saus. Doe een laagje olie in de pan en voeg chilivlokken naar smaak toe. Bak deze kort in de olie. Voeg vervolgens tomatenblokjes toe, breng op smaak met zout, peper en een scheutje witte wijn of wijnazijn. Snijd de verse basilicum en peterselie fijn. Roer de crème fraîche samen met de kruiden door de saus. Laat zachtjes pruttelen.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, zet wat kookvocht apart.
- Roer de gekookte pasta samen met wat kookvocht door de saus. Dien de pasta op en schep hier de groenten overheen samen met de Parmezaanse kaas.


Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met gegrilde groenten? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie