
Parelcouscous salade met harissa bloemkool: kruidig, knapperig en snel klaar
Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.
Gegrilde harissa bloemkool
De geroosterde bloemkool krijgt een flinke smaakboost van harissa – een pittige Noord-Afrikaanse kruidenpasta die echt alles opfleurt. Door het roosteren wordt de bloemkool een tikkeltje krokant aan de randjes, en heerlijk zacht vanbinnen. Samen met de parelcouscous, wat verse kruiden en feta heb je in no time een vullende en smaakvolle salade die net even anders is.


Lekker lauwwarm of juist koud
Wat ook zo fijn is aan deze salade: je kunt ‘m warm, lauwwarm of koud eten. Ideaal dus om mee te nemen naar werk, of als maaltijdsalade op een zomerse dag. Maak gerust wat extra, want de smaken worden de volgende dag alleen maar beter. Serveer ‘m als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een Midden-Oosterse tafel vol lekkers – succes gegarandeerd!


Parelcouscous salade met harissa bloemkool
Ingrediënten
- 300 gram parelcouscous
- 1 bloemkool
- 2 eetlepels harissa
- 1 eetlepel ras el hanout
- 160 gram vegetarische kipstukjes
- 1/2 komkommer
- 100 gram cherrytomaatjes
- handje babyspinazie
- bosje verse dille
- bosje verse koriander
- 75 gram feta
- 40 gram Salade Mix Cranberry
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
- Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
- Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
- Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit recept voor parelcouscous salade met harissa bloemkool? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie