- 250 gram penne
- 400 gram tomatenblokjes
- 200 gram crème fraîche
- 1 aubergine
- 250 gram champignons
- 250 gram cherrytomaten
- 2 rode uien
- 2 puntpaprika's
- scheutje witte wijn of wijnazijn
- 2 takjes rozemarijn (vers)
- handje basilicum (vers)
- handje peterselie (vers)
- 4 teentjes knoflook
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel chilivlokken
- Zout en peper
Pak een ovenschaal en verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine, paprika, ui en champignon. Voeg de groenten toe aan een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Was de cherrytomaatjes en voeg deze in zijn geheel toe bij de groenten. Snijd de knoflook in plakjes en leg deze samen met de takjes rozemarijn in de ovenschaal. Bak zo'n 35 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
Maak ondertussen de saus. Doe een laagje olie in de pan en voeg chilivlokken naar smaak toe. Bak deze kort in de olie. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met zout, peper en een scheutje witte wijn / wijnazijn. Snijd de verse basilicum en peterselie fijn. Roer de crème fraîche samen met de kruiden door de saus. Laat zachtjes pruttelen.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, zet wat kookvocht apart.
Roer de gekookte pasta samen met wat kookvocht door de saus. Dien de pasta op en schep hier de groenten overheen samen met de Parmezaanse kaas.
- Voeg extra pijnboompitjes toe
Calorieën: 600kcal | Koolhydraten: 95g | Eiwit: 24g