In de herfst eet ik graag een soepje. Heerlijk om op te warmen als je na een hoosbui thuiskomt, het liefst maak ik soep dan ook al de dag van te voren. Dan is hij extra snel klaar. Dit keer maakte ik knolselderijsoep, en als ik eerlijk ben had ik nog nooit knolselderij op. Een leuk experiment dus. In combinatie met de gebakken kastanjechampignons een heerlijk herfstsoepje.
Knolselderijsoep met kastanjechampignons
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 1 venkel
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 citroen (biologisch)
- 1 groentebouillonblokje
- 100 milliliter slagroom
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- handje peterselie (vers)
- Zout en peper
- Olijfolie
Instructies
- Snijd de ui in ringen en snijd drie teentjes knoflook fijn. Doe een laagje olijfolie in de pan en pak hier de ui samen met wat chilivlokken glazig op laag vuur. Snijd ondertussen de knolselderij en venkel in blokjes. Voeg deze bij de ui in de pan en bak zo'n 5 minuten.
- Voeg hierna de knoflook toe en bak kort mee. Doe het bouillonblokje samen met 2 liter water in de pan en breng aan de kook. Voeg de kookroom toe en breng op smaak met zout en peper. Pureer de soep zodra de groenten zacht zijn tot een gladde massa. Laat op zacht vuur door pruttelen.
- Snijd de champignons in plakjes. Doe een laagje olijfolie in de koekenpan en bak de champignons samen met peper, zout en gedroogde tijm. Pers een teentje knoflook fijn en meng door de champignons. Rasp de schil van de citroen en voeg toe samen met een scheutje balsamicoazijn. Snijd de peterselie fijn en strooi over de gebakken champignons. Voeg eventueel nog wat citroensap toe aan de soep.
- Schep de soep op in een kom. Garneer met een klein beetje olijfolie en met de gebakken champignons. Eet smakelijk!
Bekijk al mijn groene recepten voor nog meer inspiratie. Ben je aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij: @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien!
Geef een reactie