Pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus

De zoete, licht rokerige smaak van deze pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus is zo’n gerecht dat luxe smaakt, maar verrassend simpel te maken is. De geroosterde paprika’s mengt de romige mascarpone perfect in balans. Hierdoor krijg je een zijdezachte saus die zich heerlijk om de pasta heen wikkelt. Comfort food, maar dan nét even anders.
Pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus
Paprika’s krijgen een totaal andere dimensie wanneer je ze roostert. Door de paprika goed aan te bakken in een pan – het liefst een braadpan – zorg je ervoor dat ze hun zoete kant laten zien, terwijl het licht geblakerde velletje zorgt voor een subtiele rooksmaak. Dit geeft de saus niet alleen diepgang, maar ook een prachtige warme kleur die je direct doet watertanden.
Pasta met mascarpone
Mascarpone is misschien vooral bekend uit desserts zoals tiramisu, maar in hartige gerechten doet deze romige kaas het minstens zo goed. Het maakt de saus fluweelzacht zonder dat het te zwaar wordt. Samen met verse basilicum en chilivlokken is deze pasta simpel maar wel een uniek gerecht die je vaker op tafel wilt toveren. Perfect voor doordeweeks, maar stiekem ook feestelijk genoeg voor een etentje!


Pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus
Ingrediënten
- 400 gram pasta
- 4 puntpaprika's
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 250 gram mascarpone
- bosje basilicum
- 2 takjes tijm
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilivlokken
- 1/2 blokje groentebouillon
- 15 gram pijnboompitten
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Optioneel
- scheutje droge witte wijn
Instructies
- Kook de pasta in gezouten water volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd de ui, knoflook en paprika. Doe wat olie in een pan en bak hierin de groenten. Breng op smaak met zout, peper en chilivlokken. Bak totdat de paprika wat bruin begint te zien. Voeg de tomatenpuree toe en rits de blaadjes tijm van de takjes. Blus eventueel af met een scheutje witte wijn en voeg vervolgens de mascarpone en het halve bouillonblokje toe. Dun de saus uit met wat pastawater.
- Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge pan. Snijd de basilicum fijn, roer de helft door de saus heen. Giet de pasta af en laat kort meegaren in de saus. Voeg eventueel nog wat extra peper of chilivlokken naar smaak toe.
- Dien de pasta op in een mooi diep bord, garneer met basilicum, parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Aan de slag gegaan met dit recept voor pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
