Pasta met pesto is een graag geziene gast bij ons aan tafel. Het is snel klaar, je kan blijven variëren en bijna iedereen vind het lekker. Helemaal als je het zelf maakt natuurlijk. Eén van onze nieuwe favorieten is pasta met pistachepesto. Klaar in een handomdraai en weer eens anders dan de standaard pasta pesto.
Pistachepesto zelf maken
Zelf pesto maken, vaak wordt gedacht dat dat veel tijd kost of moeilijk is. Maar het is zo makkelijk en 100 keer lekkerder dan die kant en klare potjes. Met een vijzel of een keukenmachine is zelf pesto maken een fluitje van een cent. Voor dit recept gebruik ik in plaats van pijnboompitjes pistachenootjes. Verder volg ik gewoon het recept voor zelfgemaakte pesto. De traditionele pesto genovese wordt gemaakt van pijnboompitten, maar die zijn wel erg prijzig. Maak daarom eens een andere variant, zoals deze pistachepesto of wat dacht je bijvoorbeeld van amandelpesto, walnootpesto of rucolapesto? De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt volop variëren!
Pasta met pistachepesto
Als je zelf pesto maakt dan is de kans groot dat je daarna niet meer anders wilt. Het is zo ontzettend smaakvol, hierdoor voeg ik naast de pistache pesto niet veel andere smaken toe. Zo blijft de nadruk goed op de pesto liggen. Deze pasta met pistachepesto voeg ik gepofte cherrytomaatjes toe, een heerlijke zoete toevoeging aan het pastagerecht. Een ding is in ieder geval zeker: deze pasta met pistachepesto en burrata is een nieuwe favoriet én een makkie om op tafel te zetten!
Zin in meer pasta recepten? Bekijk ook deze recepten:
Pasta met pistachepesto en burrata
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 250 gram cherrytomaat
- 300 gram burrata
- 100 gram ongezouten pistachenoten gepeld
- 60 gram parmezaanse kaas
- 1 plant Basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 125 gram olijfolie extra vierge
- 1/2 citroen
- 1/2 kopje kookvocht
- Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie, zout en peper. Doe deze voor ongeveer 20 minuutjes in de oven, totdat de tomaatjes open zijn gebarsten.
- Breng een pan water aan de kook en kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Zet na het koken een kopje kookvocht apart.
- Rasp de parmezaanse kaas, pers de knoflook en pel de pistachenootjes. Doe de nootjes, kaas, knoflook en basilicum in de vijzel of in de keukenmachine en hak alles fijn. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Pers het sap van de halve citroen uit boven de pesto en breng op smaak met zout en peper.
- Maak een koekenpan warm en doe de gekookte pasta hierin samen met de gepofte cherrytomaatjes. Meng de pistachepesto door de pasta en verdun met het kookvocht tot een mooie saus. Blijf mengen totdat de pesto goed aan de pasta blijft kleven.
- Garneer de pasta met de burrata en eventueel nog wat extra pistachenootjes en parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie