• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

30 april 2025

pasta met gegrilde groenten

Er zijn van die gerechten die je per ongeluk bedenkt als je restjes bij elkaar raapt — en dan zó goed uitpakken dat ze meteen een vaste plek op je weekmenu verdienen. Deze pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten is precies zo’n recept. Simpel, kleurrijk, en verrassend vol smaak. En het beste? Je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn!

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vegetarische pasta met gegrilde groenten uit de oven

Gegrilde groenten tillen dit pastagerecht naar een hoger niveau. De oven geeft paprika en ui net dat beetje zoetigheid en bite. Meng ze met een romige pastasaus en geroosterde pijnboompitjes? Crunchy goud. Het fijne aan deze pasta is dat je de groenten gewoon lekker laat roosteren in de oven. Ondertussen kook je de pasta, en voor je het weet heb je een heerlijk bord comfortfood. En het mooie: met elke hap proef je dat warme, geroosterde aroma dat alleen de oven voor elkaar krijgt.

Pasta voor de kieskeurige eters

Dit is zo’n gerecht dat doordeweeks op tafel staat zonder stress, maar ook prima kan shinen als je vrienden over de vloer hebt. Wat Parmezaan erover, een beetje verse basilicum misschien, en het lijkt net alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Voeg eventueel nog wat feta of burrata toe en het ziet eruit alsof je flink hebt uitgepakt, terwijl jij vooral slim hebt gekookt.

Waarom pasta met gegrilde groenten zo lekker is

De magie van dit gerecht ligt in de eenvoud. De gegrilde groenten brengen niet alleen smaak, maar ook een mooie kleur en textuur. De paprika en ui krijgen een heerlijke zoetheid door het grillen, en de pijnboompitten zorgen voor een aangename crunch.

De veelzijdigheid van dit gerecht maakt het een hit voor zowel vegetariërs als vleesliefhebbers. En met de keuze om de groenten te roosteren, blijft de voorbereiding eenvoudig en snel, maar krijg je toch de rijke smaken die je van een goed pastagerecht verwacht. Ideaal voor een doordeweekse avond of als je wat gasten wilt verrassen met een eenvoudig maar smaakvol diner.

Op zoek naar meer pasta gerechten?

Ben je net zo’n fan van pasta als ik? Probeer dan ook eens een van deze heerlijke pasta gerechten.

Pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus

De zoete, licht rokerige smaak van deze pasta in geroosterde paprika-mascarponesaus is zo’n gerecht dat luxe smaakt, maar verrassend simpel te maken is.

Bekijk dit recept
pasta in paprikasaus

Pasta met gegrilde groenten in romige tomatensaus

Ik ben gek op pasta én gegrilde groenten. Daarom bedacht ik dit receptje, super makkelijk en ideaal om van tevoren te maken. Perfect match, right?

Bekijk dit recept
pasta met gegrilde groenten
pasta met gegrilde groenten
pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

Nog geen reviews
Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten is zo'n recept dat simpel, kleurrijk, en verrassend vol smaak is. En het beste? Je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn!
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten min
Bereidingstijd:30 minuten min
Totale tijd:35 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 3 paprika's
  • 2 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 milliliter slagroom
  • 15 gram verse Italiaanse groenten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel chilivlokken
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Handig om te hebben

  • ovenschaal

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in grove stukken. Rits de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg alles in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Doe de groenten voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de groenten goudbruin en zacht zijn. Voeg vervolgens de pijnboompitjes toe aan de ovenschaal en bak nog 5 minuten mee.
  • Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta.
  • Maak een braadpan warm en doe hierin wat olijfolie samen met de hele cherrytomaatjes, zout en peper. Bak deze op hoog vuur zodat deze zacht worden. Snijd knoflook in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee voordat je tomatenpuree en chilivlokken toevoegt. Blus het geheel af met slagroom en laat even indikken.
  • Giet de pasta af en voeg samen met de gegrilde groenten toe aan de saus, laat kort mee pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Dien de pasta op in een diep bord en garneer met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 733kcal | Koolhydraten: 94g | Eiwit: 19g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit recept voor pasta met gegrilde groenten? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Pasta

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

gevulde pastaschelpenGevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie
caponata met burrataCaponata met burrata en pijnboompitjes
romige pesto risottoRomige pesto risotto met gegrilde bimi

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Mediterrane quiche met feta

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

4 soorten producten waarbij geen dierenleed aan te pas komt

open lasagne met gegrilde courgette

Open lasagne met gegrilde courgette, citroenricotta en amandelpesto

quiche groene groenten

Quiche met groene groenten en feta

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren