Ga terug
+ servings
pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

Nog geen reviews
Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten is zo'n recept dat simpel, kleurrijk, en verrassend vol smaak is. En het beste? Je hoeft er geen keukenprinses voor te zijn!
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Totale tijd:35 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram pasta
  • 3 paprika's
  • 2 stuks rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 milliliter slagroom
  • 15 gram verse Italiaanse groenten
  • 50 gram pijnboompitten
  • 1 theelepel chilivlokken
  • parmezaanse kaas
  • zout en peper

Handig om te hebben

Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in grove stukken. Rits de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg alles in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Doe de groenten voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de groenten goudbruin en zacht zijn. Voeg vervolgens de pijnboompitjes toe aan de ovenschaal en bak nog 5 minuten mee.
  • Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta.
  • Maak een braadpan warm en doe hierin wat olijfolie samen met de hele cherrytomaatjes, zout en peper. Bak deze op hoog vuur zodat deze zacht worden. Snijd knoflook in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee voordat je tomatenpuree en chilivlokken toevoegt. Blus het geheel af met slagroom en laat even indikken.
  • Giet de pasta af en voeg samen met de gegrilde groenten toe aan de saus, laat kort mee pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Dien de pasta op in een diep bord en garneer met Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 733kcal | Koolhydraten: 94g | Eiwit: 19g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!