- 400 gram pasta
- 3 paprika's
- 2 stuks rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram cherrytomaat
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 milliliter slagroom
- 15 gram verse Italiaanse groenten
- 50 gram pijnboompitten
- 1 theelepel chilivlokken
- parmezaanse kaas
- zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in reepjes en de ui in grove stukken. Rits de blaadjes van de Italiaanse kruiden en hak fijn. Voeg alles in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Doe de groenten voor ongeveer 20 minuten in de oven, totdat de groenten goudbruin en zacht zijn. Voeg vervolgens de pijnboompitjes toe aan de ovenschaal en bak nog 5 minuten mee.
Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta.
Maak een braadpan warm en doe hierin wat olijfolie samen met de hele cherrytomaatjes, zout en peper. Bak deze op hoog vuur zodat deze zacht worden. Snijd knoflook in plakjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee voordat je tomatenpuree en chilivlokken toevoegt. Blus het geheel af met slagroom en laat even indikken.
Giet de pasta af en voeg samen met de gegrilde groenten toe aan de saus, laat kort mee pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe. Dien de pasta op in een diep bord en garneer met Parmezaanse kaas.
Calorieën: 733kcal | Koolhydraten: 94g | Eiwit: 19g