8x heerlijke burrata recepten

Romig, zacht en verleidelijk: burrata is de Beyoncé onder de kazen. Eén snede met je mes en er stroomt een zijdezachte binnenkant uit, klaar om je bord (en humeur) op te fleuren. Burrata past bij alles: van zomerse salades tot dampende pasta’s en zelfs op de BBQ. Geen idee waar te beginnen? Geen zorgen: hieronder vind je 8 burrata recepten die je met open armen ontvangen. Of je nu snel iets op tafel wil zetten of indruk wil maken.
Wat is burrata? Ontdek de romige smaakbom uit Italië
Burrata is een Italiaanse kaas die steeds populairder wordt, en dat is niet zonder reden. Het is een verse kaas, gemaakt van mozzarella en room, met een heerlijk zachte, romige binnenkant. Zodra je de buitenste schil opensnijdt, stroomt de zachte vulling eruit. Burrata voegt een heerlijk romige smaak toe aan al je gerechten en moet je simpelweg eens geproefd hebben.
Burrata recept: zo makkelijk en toch zo lekker
Wil je een recept met burrata proberen dat altijd succes heeft? Denk aan simpele gerechten waarin de romigheid van burrata echt kan shinen. Burrata is ideaal op heerlijke broodjes, als finishing touch op een romige risotto of in een heerlijke burrata salade.

Burrata bewaren en serveren: zo haal je het beste uit deze kaas
Deze Italiaanse kaas is een echte delicatesse, en daar wil je natuurlijk optimaal van genieten. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je burrata het beste bewaart en serveert.
- Bewaartip: Als je burrata hebt aangesneden en er is wat over, kun je het stuk voorzichtig in een luchtdichte bak doen. Omdat de binnenkant zacht en romig is, droogt het snel uit als je het niet goed afdekt. Bewaar het in de koelkast en gebruik het binnen 1 dag voor de beste smaak en textuur. Leg het stuk burrata het liefst in een beetje van het vocht of een drupje melk om het extra vochtig te houden. Zo blijft ‘ie lekker smeuïg!
- Serveeradvies: Haal de burrata ongeveer 30 minuten voor het eten uit de koelkast. Op kamertemperatuur komt de zachte binnenkant het beste tot zijn recht en proef je die volle, romige smaak optimaal. Snijd de kaas vlak voor het serveren aan, zodat het smeltende midden vers blijft en niet uitdroogt.
8x recepten met burrata
Ben je op zoek naar heerlijke burrata recepten? Hieronder heb ik een aantal van mijn lievelingsrecepten op een rijtje gezet of bekijk hier alle burrata recepten.








Burrata is dé kaas voor iedereen die houdt van romige, frisse en verrassende gerechten. Of je nu op zoek bent naar een makkelijk burrata recept of een indrukwekkende maaltijd, met burrata zit je altijd goed.
Ga je aan de slag met deze heerlijke vegetarische burrata recepten? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
