Groene risotto met spinazie en burrata is een verrukkelijk Italiaans gerecht dat de smaken van de warme dagen in een enkel bord vangt. Deze romige en hartige risotto combineert de frisheid van verse spinazie met de romigheid van burrata. Het resultaat is een kleurrijke en smaakvolle maaltijd die indruk maakt op iedereen aan de eettafel. Volg dit recept om zelf een heerlijke groene risotto met spinazie en burrata op tafel te toveren en geniet van een ware smaakexplosie.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Italiaanse recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Groene risotto met prei en burrata
Ingrediënten
- 300 gram risottorijst
- 1 prei
- 4 teentjes knoflook
- 150 gram sperziebonen
- 250 gram spinazie
- 250 milliliter droge witte wijn
- 1 liter water
- 1 citroen
- 1 burrata
- 100 gram parmezaanse kaas
- 1 eetlepel chilivlokken
- 1 theelepel oregano
- 2 takjes verse peterselie
- 2 eetlepels groene pesto
- zout en peper
Instructies
- Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
- Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
- Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
- Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
- Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
- Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor groene risotto met spinazie en burrata? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie