
In de zomer draait alles om het vieren van de heerlijke smaken van het seizoen, en er is geen betere manier om dat te doen dan met een verleidelijk gerecht dat zowel eenvoudig als verfijnd is. Dit recept voor toast met burrata en gegrilde perzik is precies zo’n recept. Aan het eind van de zomer zijn de perziken perfect zoet en sappig. Samen met de romigheid van burrata is dit de perfecte combinatie van zoet en hartig. Laten we samen de keuken in duiken en dit zomerse lunchgerecht bereiden!
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere lunchrecepten!

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

Toast met burrata en gegrilde perzik
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 sneetjes dikke sneetjes brood , bijvoorbeeld zuurdesem
- 1 perzik
- 1 theelepel honing
- 150 gram burrata
- 2 eetlepels verse groene pesto
- 3 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel olijfolie extra vierge
- 1 theelepel nigellazaad
- zout en peper
Instructies
- Grill de boterhammen in de pan tot deze krokant zijn.
- Ontpit de perzik en snijd deze in dunne plakken. Doe deze na de toast in de warme grillpan, voeg na een paar minuten de honing toe. Grill aan beide kanten totdat de perzik streepjes krijgt.
- Prak de burrata in een bakje met een vork, voeg de olijfolie toe en wat zout en peper. Snijd de verse basilicum in dunne reepjes.
- Bouw de toast op: smeer de burrata op de boterham en smeer hier een laag verse groene pesto op. Beleg met de gegrilde perzik, verse basilicum, zout en peper en nigellazaad.


Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor toast met burrata en gegrilde perzik? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie