De Italiaanse keuken staat bekend om zijn eenvoudige en toch verfijnde smaken. Een gerecht dat dit maar weer laat zien is de heerlijke combinatie van gnocchi met pesto en tomaat. Gnocchi wordt meestal gekookt, maar in dit recept bakken we de gnocchi waardoor ze een krokant korstje krijgen en vanbinnen zacht blijven. Mijn favoriete manier om gnocchi te eten!
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Italiaanse recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Krokante gnocchi met pesto en tomaat
Ingrediënten
- 400 gram gnocchi (vers)
- 1 ui
- 1 aubergine
- 3 teentjes knoflook
- 200 gram cherryomaten
- 100 gram zongedroogde tomaatjes
- 400 gram spinazie (vers)
- 100 gram groene pesto (vers)
- 1/2 citroen
- 2 takjes basilicum (vers)
- 1 theelepel chilivlokken
- Peper en zout
- Parmezaanse kaas
Instructies
- Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
- Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
- Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
- Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
- Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor gnocchi met pesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie