
Deze rode linzensoep met zoete aardappel is ideaal als je snel een voedzaam gerecht op tafel wil zetten met veel groenten. Linzen zijn super gezond en bevatten veel eiwitten, daarom ik verwerk ze graag in soepen! Met de zoete aardappel en kokosmelk wordt de soep lekker romig en vullend. Dit maakt de soep ook ideaal als avondeten, maar als lunch mee naar werk doet ‘ie het ook heel goed.

Rode linzensoep met zoete aardappel
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 stuks zoete aardappel
- 4 waspenen
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes peterselie (vers)
- 1 theelepel kurkuma (gemalen)
- 1 theelepel Jonnie Boer Curry Madras kruiden
- 150 gram rode linzen
- 1 chilipeper
- 1 blokje gember (2 centimeter)
- 1 liter groentebouillon
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 theelepel pompoenpitjes (rauwe)
- Zout en peper
Instructies
- Schil de zoete aardappel en wortels, en snijd ze in blokjes. Snijd de prei, chilipeper, gember en knoflooktenen fijn. Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de prei, zoete aardappel en wortel toe. Bak drie minuten en voeg vervolgens de kruiden, chili en knoflook toe.
- Was de rode linzen in een vergiet met water en voeg toe aan de pan. Doe een liter water in de pan samen met het bouillonblokje. Laat de soep ongeveer 30 minuten pruttelen tot de wortel en zoete aardappel gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Zet de pan met de soep terug op middellaag vuur en roer de kokosmelk door de soep. Breng verder op smaak met zout en peper en laat nog ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Snijd de peterselie fijn. Garneer de soep met de pompoenpitjes en peterselie. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie