• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Rode bieten risotto met dille, feta en walnoten

Rode bieten risotto met dille, feta en walnoten

25 mei 2023

rode bieten risotto

Rode bieten risotto met feta, dille en walnoten is een heerlijk en kleurrijk gerecht dat zowel visueel als qua smaak indruk maakt. Deze risotto combineert de rijke smaak van rode bieten met de romigheid van feta, de frisheid van dille en de knapperigheid van walnoten. Een verrassend recept om op tafel te toveren.

Naar recept gaan Recept afdrukken

De magie van bieten

Rode bieten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze brengen ook een unieke smaak en textuur naar dit gerecht. De natuurlijke zoetheid en aardse tonen van rode bieten voegen een diepe, complexe smaak toe. Bovendien zitten bieten boordevol voedingsstoffen en bieden ze talloze gezondheidsvoordelen, waardoor deze risotto niet alleen smaakvol, maar ook voedzaam is.

Het perfecte recept voor rode bieten risotto

Het geheim van een heerlijke rode bieten risotto zit in de bereiding. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de risotto langzaam te laten garen, terwijl je regelmatig roert en warme bouillon toevoegt. Dit proces zorgt voor een romige en zijdezachte textuur. Voeg vervolgens de bietenblokjes toe, die tijdens het koken hun zoetheid hebben vrijgegeven. Voor risotto heb je wat geduld nodig maar je wordt beloond met een smaakexplosie.

rode bieten risotto

Rode bieten risotto, kleurrijk op je bord en een genot om te eten

Het serveren van deze bieten risotto is een visueel spektakel op zich. De dieprode kleur van de bieten vermengd met de romige feta, verse dille en knapperige walnoten zorgt voor een prachtig kleurenpalet op je bord. Het is een gerecht dat niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook een lust voor het oog is. Serveer als een indrukwekkend hoofdgerecht voor een diner of als een smakelijk bijgerecht. Een ding is zeker: je steelt de show wanneer je dit gerecht op tafel zet.

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Tomaten risotto met mozzarella
  • Orzo met groene pesto en groenten

Rode bieten risotto met dille, feta en walnoten

No ratings yet
Rode bieten risotto met feta, dille en walnoten is een heerlijk en kleurrijk gerecht dat zowel visueel als qua smaak indruk maakt.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:40 minuten min
Totale tijd:50 minuten min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4 personen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Benodigdheden

1x keukenmachine

Ingrediënten
 

  • 500 gram gekookte rode bieten
  • 300 gram risottorijst
  • 25 gram roomboter
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 75 gram walnoten
  • 150 milliliter witte wijn
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 45 gram Parmezaanse kaas
  • 250 gram feta
  • 1 bosje dille
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • zout, peper en chilivlokken

Instructies

  • Haal de bietjes uit de verpakking, hak klein in de keukenmachine.
  • Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuten op zacht vuur. Voeg de risottorijst, chilivlokken, zout, peper en tijm toe. Bak kort mee, tot de rijst glazig is.
  • Maak ondertussen 1 liter bouillon door twee bouillonblokjes op te lossen in kokend water.
  • Blus de risotto af met witte wijn en roer hierna de bietjes door de risotto. Voeg een paar scheppen bouillon toe aan de pan. Laat de rijst garen terwijl je roert. Wanneer het vocht bijna is verdwenen voeg je meer bouillon toe. Blijf herhalen tot alle bouillon op is. Na ongeveer 20 á 30 minuten is de rijst zacht.
  • Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan op laag vuur. Snijd de dille fijn en rasp de Parmezaanse kaas als je de risotto in de gaten houdt.
  • Als de risotto gaar is roer je de helft van de gegrilde walnoten, Parmezaanse kaas, feta en dille er doorheen. Doe het deksel op de pan en ongeveer 5 minuten rusten. Serveer de risotto hierna en garneer met de rest van de feta, parmezaanse kaas, dille en noten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
rode bieten risotto
rode bieten risotto

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor rode bieten risotto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Risotto

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

groene risottoGroene risotto met spinazie, prei en burrata
Toast met burrata en gegrilde perzik
caponata parelcouscousCaponata parelcouscous met burrata

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Vegetarische kippensoep met orzo en citroen

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

tomaten galette

Tomaten galette met feta en gekarameliseerde ui

Romige Toscaanse orzo met vegetarische kip

Chewy chai blondies

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue