
Een van de meest verrukkelijke combinaties is ongetwijfeld pasta met ricotta en spinazie. Ik eet het bijvoorbeeld graag als canneloni, maar dit is wel veer werk om te maken. Daarom maak ik graag deze variant met pasta, smaakt hetzelfde maar toch snel op tafel! Ideaal voor een doordeweekse dag.
De combinatie van tomaat, ricotta en spinazie is een klassieker in de Italiaanse keuken. Je krijgt een heerlijk romige en rijke tomatensaus waar iedereen van smult, ook moeilijke eters.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

Pasta met ricotta, spinazie en tomaat
Ingrediënten
- 300 gram tagliatelle
- 200 gram verse spinazie
- 250 gram ricotta
- 250 gram cherrytomaten
- 1 gele ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode chili
- 1 blik tomatenblokjes
- 15 gram verse basilicum
- 1 biologische citroen
- Parmezaanse kaas als garnering
- Pijnboompit als garnering
Instructies
- Snijd de ui, chilipeper en teentjes knoflook fijn. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie. Bak de ui glazig en voeg daarna de knoflook en chilipeper naar smaak toe. Voeg de hele cherrytomaatjes toe samen met zout en peper. Bak totdat het velletje begint los te raken loslaat. Plet de tomaten met de bolle kant van een lepel.
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en rooster de pijnboompitjes op laag vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de saus samen me ricotta en de verse spinazie. Rasp wat van de schil van de citroen boven de saus en pers het sap van een halve citroen uit. Snijd de basilicum fijn en voeg toe aan de saus. Dun de saus eventueel iets uit met pastawater.
- Serveer de pasta met de pijnboompitjes en geraspte parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met ricotta en spinazie? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie