• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische kippensoep met orzo en citroen

Vegetarische kippensoep met orzo en citroen

20 mei 2023

kippensoep met orzo en citroen

Deze verfrissende en smaakvolle vegetarische kippensoep met orzo en citroen is perfect voor de lente- en zomermaanden. Met zijn heldere, citroenachtige smaak en de toevoeging van orzo-pasta, is deze soep een echte traktatie en ook nog helemaal vegetarisch! De combinatie van verse ingrediënten als sappige citroenen, aromatische kruiden en knapperige groenten maakt deze soep niet alleen lekker, maar ook super voedzaam en gezond. Het is een geweldige keuze voor een lichte maaltijd of als voorgerecht.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Vegetarische Lemon Orzo soep recept

Lemon Orzo Soup is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Middellandse Zee-regio, met name in landen als Griekenland en Italië. In deze regio’s zijn citroenen sterk aanwezigheid, hierdoor worden ze ook vaak gebruikt in verschillende gerechten zoals soepen.

De combinatie van citroen en orzo in een soep zorgt voor een verfrissende smaak. Dit maakt Lemon Orzo Soup dan ook een populair gerecht in de Middellandse Zee-regio en daarbuiten. Het is een heerlijk licht gerecht met veel smaken en texturen. Normaal gesproken speelt kip een belangrijke rol in het recept, maar deze variant is volledig vegetarisch. Daarvoor gebruik ik vegetarische kipstukjes, bijvoorbeeld van Vivera of de Vegetarische Slager. Gebruik je liever geen vleesvervanger? Dan kun je hiervoor bijvoorbeeld gescheurde oesterzwammen voor gebruiken.

Vegetarische kippensoep met orzo en citroen

Deze vegetarische kippensoep met orzo en citroen is een perfecte optie voor iedereen die op zoek is naar een vega versie van het geliefde Lemon Orzo Soup. Smaakvolle groentebouillon vormt de basis voor de soep. Deze bouillon wordt verrijkt met heerlijke vegetarische kipstukjes die een vergelijkbare textuur en smaak biedt als kip. Daarbij voegen we de orzo-pasta en de frisse smaak van citroen en dille aan toe. Zo vormt zich een heerlijk gerecht vol verschillende smaken en texturen.

De vegetarische kippensoep met orzo en citroen is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een bron van voedingsstoffen. De groenten in de soep, zoals wortelen, bleekselderij en ui, zorgen voor veel vitamines en mineralen. De citroen voegt natuurlijk een lekker frisse smaak toe, maar is ook rijk aan vitamine C. Daarnaast is dit recept super makkelijk en staat binnen korte tijd op tafel.

vegetarische lemon orzo soup
kippensoep met orzo en citroen

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Gegrilde paprika-tomatensoep met gepofte knoflook
  • Knolselderijsoep met kastanjechampignons

Kippensoep met citroen, orzo en dille

No ratings yet
Deze verfrissende en smaakvolle vegetarische kippensoep met orzo en citroen is perfect voor de lente- en zomermaanden. Met zijn heldere, citroenachtige smaak en de toevoeging van orzo-pasta, is deze soep een echte traktatie en ook nog helemaal vegetarisch!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:25 minuten min
Totale tijd:35 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Keuken: Italiaans, Mediterraan
Porties: 4 personen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Ingrediënten
 

  • 200 gram orzo
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 4 wortels
  • 250 gram vegetarische kip
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 150 milliliter slagroom
  • 2 citroenen biologisch
  • 2 laurierbladeren
  • blokje roomboter
  • 1 theelepel tijm gedroogd
  • 1 bosje dille vers
  • Zout, peper en chilivlokken

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Schil de wortel en snijd ook in kleine blokjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken.
  • Smelt het blokje boter samen met de extra vierge olijfolie in de pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, tijm en knoflook toe en laat kort bakken.
  • Scheur de vegetarische kip in kleinere stukjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met een liter water en de slagroom toe aan de pan. Voeg hierna de ongekookte orzo en laurierbladeren toe en laat op laag vuur pruttelen.
  • Snijd een flinke bos verse dille fijn. Rasp de schil van 1 citroen en voeg toe aan de soep samen met de dille en het sap van 2 citroenen. Voeg zout, peper en chilivlokken naar smaak toe.
  • Laat de soep pruttelen tot de orzo zacht is. Vis de laurierbladeren uit de soep en dien op in een diep bord.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
vegetarische kippensoep met orzo
lemon orzo soup

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor vegetarische kippensoep met orzo en citroen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Lente, Mediterraans, Orzo, Soep

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

tomaten galetteTomaten galette met feta en gekarameliseerde ui
groene risottoGroene risotto met spinazie, prei en burrata
wrap met miso aubergineWrap met miso aubergine, avocado en feta

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Quiche met groene groenten en feta

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

yoghurt gegrilde nectarine

Yoghurt met gegrilde nectarine

baski

Duurzame plantenkleding van Baski

monstera monkey mask verzorging

Hoe verzorg ik de Monstera Monkey Mask?

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue