Deze verfrissende en smaakvolle vegetarische kippensoep met orzo en citroen is perfect voor de lente- en zomermaanden. Met zijn heldere, citroenachtige smaak en de toevoeging van orzo-pasta, is deze soep een echte traktatie en ook nog helemaal vegetarisch! De combinatie van verse ingrediënten als sappige citroenen, aromatische kruiden en knapperige groenten maakt deze soep niet alleen lekker, maar ook super voedzaam en gezond. Het is een geweldige keuze voor een lichte maaltijd of als voorgerecht.
Vegetarische Lemon Orzo soep recept
Lemon Orzo Soup is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Middellandse Zee-regio, met name in landen als Griekenland en Italië. In deze regio’s zijn citroenen sterk aanwezigheid, hierdoor worden ze ook vaak gebruikt in verschillende gerechten zoals soepen.
De combinatie van citroen en orzo in een soep zorgt voor een verfrissende smaak. Dit maakt Lemon Orzo Soup dan ook een populair gerecht in de Middellandse Zee-regio en daarbuiten. Het is een heerlijk licht gerecht met veel smaken en texturen. Normaal gesproken speelt kip een belangrijke rol in het recept, maar deze variant is volledig vegetarisch. Daarvoor gebruik ik vegetarische kipstukjes, bijvoorbeeld van Vivera of de Vegetarische Slager. Gebruik je liever geen vleesvervanger? Dan kun je hiervoor bijvoorbeeld gescheurde oesterzwammen voor gebruiken.
Vegetarische kippensoep met orzo en citroen
Deze vegetarische kippensoep met orzo en citroen is een perfecte optie voor iedereen die op zoek is naar een vega versie van het geliefde Lemon Orzo Soup. Smaakvolle groentebouillon vormt de basis voor de soep. Deze bouillon wordt verrijkt met heerlijke vegetarische kipstukjes die een vergelijkbare textuur en smaak biedt als kip. Daarbij voegen we de orzo-pasta en de frisse smaak van citroen en dille aan toe. Zo vormt zich een heerlijk gerecht vol verschillende smaken en texturen.
De vegetarische kippensoep met orzo en citroen is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een bron van voedingsstoffen. De groenten in de soep, zoals wortelen, bleekselderij en ui, zorgen voor veel vitamines en mineralen. De citroen voegt natuurlijk een lekker frisse smaak toe, maar is ook rijk aan vitamine C. Daarnaast is dit recept super makkelijk en staat binnen korte tijd op tafel.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Kippensoep met citroen, orzo en dille
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 1 eetlepel olijfolie extra vierge
- 3 stengels bleekselderij
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 wortels
- 250 gram vegetarische kip
- 1,5 blokje groentebouillon
- 150 milliliter slagroom
- 2 citroenen biologisch
- 2 laurierbladeren
- blokje roomboter
- 1 theelepel tijm gedroogd
- 1 bosje dille vers
- Zout, peper en chilivlokken
Instructies
- Snipper de ui en snijd de bleekselderij in blokjes. Schil de wortel en snijd ook in kleine blokjes. Pel de knoflook en snijd in dunne plakken.
- Smelt het blokje boter samen met de extra vierge olijfolie in de pan en fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg vervolgens de wortel, bleekselderij, tijm en knoflook toe en laat kort bakken.
- Scheur de vegetarische kip in kleinere stukjes en voeg toe aan de pan. Bak kort mee. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg samen met een liter water en de slagroom toe aan de pan. Voeg hierna de ongekookte orzo en laurierbladeren toe en laat op laag vuur pruttelen.
- Snijd een flinke bos verse dille fijn. Rasp de schil van 1 citroen en voeg toe aan de soep samen met de dille en het sap van 2 citroenen. Voeg zout, peper en chilivlokken naar smaak toe.
- Laat de soep pruttelen tot de orzo zacht is. Vis de laurierbladeren uit de soep en dien op in een diep bord.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor vegetarische kippensoep met orzo en citroen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie