• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Zomerse orzo met groene groenten

Zomerse orzo met groene groenten

5 juli 2022

Zomerse orzo met groene groenten is een verrukkelijk gerecht dat je smaakpapillen prikkelt en je doet denken aan warme zonnige dagen. Je combineert de orzo met een selectie van verse groene groenten, citroen, zongedroogde tomaatjes en knapperige zonnebloempitten. Zo zorg je voor zowel een lichte, verfrissende maaltijd als een interessante door de verschillende texturen.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is orzo?

Orzo is een veelzijdige pastasoort die zijn oorsprong vindt in de Italiaanse keuken. Het wordt ook wel ‘rijstvormige pasta’ genoemd vanwege zijn kleine, rijstachtige vorm. Hoewel orzo eruitziet als rijst, is het wel degelijk pasta, gemaakt van tarwe en water.

Orzo wordt vaak gebruikt in verschillende gerechten en heeft een unieke textuur en smaak. Het heeft een stevige beet en absorbeert goed sauzen en smaken. Het is een uitstekende keuze voor soepen, salades en warme hoofdgerechten. Een van de voordelen van orzo is dat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Het hoeft meestal maar 8 tot 10 minuten te koken.

Zomerse orzo

In dit recept spelen groene groenten en citroen een grote rol. Dit maakt het een heerlijk, fris gerecht voor op zomerse dagen. Ideaal wanneer je lekker licht wil eten. De combinatie van de zoute parmezaanse kaas, de frisse citroen, de zachte orzo en de knapperige zonnebloempitjes maken dit een succes voor iedereen!

zomerse orzo

Zomerse orzo met groene groenten

5 van 1 stem
Zomerse groenten en citroen spelen in dit gerecht een grote rol. De combinatie van de zoute parmezaanse kaas, de frisse citroen, de zachte orzo en de knapperige zonnebloempitjes maken het een superlekker gerecht!
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:25 minuten min
Totale tijd:35 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram orzo
  • 120 gram groene pesto (vers)
  • 250 milliliter slagroom
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 150 gram haricot verts
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 400 gram spinazie
  • 150 gram oesterzwammen
  • 1 ui
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 chilipeper
  • 1 citroen (biologisch)
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 1 theelepel peterselie (gedroogd)
  • 1 theelepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel zonnebloempitten (ongebrand en ongezouten)
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas (naar smaak)

Instructies

  • Snijd de uiteinden van de haricot verts en kook deze gaar in een pan met gezout water. Breng een andere pan water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af indien klaar.
  • Snijd ondertussen de chilipeper, ui, knoflook, oesterzwammen en zongedroogde tomaten fijn.
  • Doe wat olie in de pan en fruit hierin de chilipeper, ui, knoflook en oesterzwammen samen met de kruiden.
  • Voeg na de groene pesto, room, zongedroogde tomaten, het bouillonblokje en de spinazie toe als de oesterzwammen zacht zijn. Blijf roeren totdat alle spinazie is geslonken.
  • Voeg vervolgens de gekookte orzo en haricot verts toe aan de saus en blijf roeren. Rasp de schil van de citroen, pers de citroen uit boven de saus en roer de tuinerwten door de orzo. Breng het geheel eventueel nog verder op smaak met zout en peper.
  • Schep in een diep bord op en garneer met zonnebloempitten en parmezaanse kaas. Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 688kcal | Koolhydraten: 54g | Eiwit: 18g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit recept voor zomerse orzo? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Italiaans, Orzo recept vegetarisch, Pasta

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pasta met gegrilde groentenPasta met gegrilde groenten en pijnboompitten
gevulde pastaschelpenGevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie
caponata met burrataCaponata met burrata en pijnboompitjes

Lees Interacties

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Indiase aubergine curry met kikkererwten

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

plaattaart met vijgen

Plaattaart met vijgen, feta en crispy chili oil

open lasagne met gegrilde courgette

Open lasagne met gegrilde courgette, citroenricotta en amandelpesto

gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren