Orzo met pesto en groene groenten. De combinatie van smaakmakers zoals verse dille, basilicum, feta en citroen zorgen voor een heerlijk en verfrissend gerecht. Orzo, een rijstvormige pasta, past uitstekend in deze smeuïge pestosaus met een vleugje citrus. Perfect voor in de zomer.
Zomerse orzo met groene pesto
Orzo met pesto en groene groenten, dille, basilicum en citroen combineert een scala aan smaken die elkaar perfect aanvullen. Het gebruik van verse citroen in dit gerecht zorgt voor een verfrissende smaak. Zo komen de andere smaken in het gerecht nog beter naar voren komen. De romige pesto vormt een smaakvolle basis, terwijl de groenten en kruiden zorgen voor een verfrissende en kruidige dimensie.
Verschil orzo en risotto
Orzo is eigenlijk een pasta in de vorm van rijstkorrels, terwijl risotto wordt gemaakt van een speciaal rijsttype, zoals Arborio. De korrels van risottorijst zijn rond en iets groter dan die van orzo. Orzo kun je herkennen aan een stevige beet en een gladde textuur, terwijl risotto een romige, enigszins plakkerige textuur heeft.
Orzo wordt op dezelfde manier bereidt als andere pasta’s, namelijk in kokend water met zout. Het is meestal al in 8 tot 10 minuten gaar. Risotto wordt daarentegen gekookt door geleidelijk hete bouillon toe te voegen aan de rijst terwijl deze constant wordt geroerd. Door dit proces kookt de risotto langzaam gaar waardoor het een romige consistentie krijgt.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Orzo met groene pesto en feta
Ingrediënten
- 250 gram orzo
- 1 prei
- 300 gram spinazie vers
- 1 courgette
- 4 teentjes knoflook
- 90 gram groene pesto vers
- 100 gram tuinerwten vriezer
- 1 citroen biologisch
- 150 gram feta
- 5 takjes basilicum vers
- 5 takjes dille vers
- Chilivlokken naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas naar smaak
Instructies
- Kook de orzo volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd ondertussen de groenten fijn. Verhit wat olie in de pan en bak de prei samen met de courgette. Voeg na 3 minuten de fijngesneden knoflook toe en bak kort mee. Voeg als laatst de spinazie toe en laat slinken.
- Voeg de gekookte orzo toe aan de groenten. Schep de groene pesto door de orzo. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg samen met de tuinerwten toe aan de saus. Breng het geheel op smaak met chilivlokken, zout en peper.
- Snijd de dille en basilicum fijn. Voeg vlak voor het serveren toe aan de saus samen met de verkruimelde feta.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor orzo met groene pesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie