Deze pasta met rode pesto van zongedroogde tomaten is een favoriet in de zomer. Lekker vers én ook nog snel klaar. Het gerecht is lekker hartig en maar valt toch licht. We gebruiken zowel zongedroogde tomaten als gepofte cherrytomaten uit de oven en walnoten voor een nootachtige smaak. Een smaaksensatie met minimale ingrediënten. Dus ga zeker aan de slag om dit gerecht te maken! Hieronder lees je wat je moet doen.
Pasta met rode pesto en spinazie
Rode pesto in combinatie met spinazie, ik ben er dol op! Deze pasta is een waanzinnig lekkere en makkelijke maaltijd. Het fijne is dat het binnen iets meer dan een half uurtje op tafel staat, dat maakt het een ideale doordeweekse maaltijd. Maar ook kun je de pesto alvast een avondje van tevoren klaar maken. Dan trekken de smaken nog meer in en ben je nog sneller klaar. Win-win situatie!
Zelf rode pesto maken
Zelf rode pesto maken lijkt misschien moeilijk, maar niets is minder waar. Hiervoor poffen we cherrytomaatjes in de oven waardoor ze lekker zacht en zoet worden. Dit mengen we onder andere met zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas, walnoten en basilicum. Zo maken we zelf een heerlijke rode pesto van zongedroogde tomaat.
In de tijd dat de cherrytomaat in de oven staat kan je de pasta alvast koken en de rest van de groenten klaar maken. Zo zorg je dat het geheel lekker snel op tafel staat en dat je er snel van de maaltijd kunt genieten! Want een ding is zeker: je keuken gaat heerlijk ruiken van dit recept.
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Pasta met rode pesto van zongedroogde tomaten
Benodigdheden
Ingrediënten
- 500 gram linguine of andere pasta naar keuze
- 450 gram spinazie (vers)
- 1 rode peper
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- Zout en peper
Voor de rode pesto
- 250 gram cherrytomaten
- 295 gram zongedroogde tomaten
- 100 gram walnoten
- 1 eetlepel kappertjes
- 5 takjes basilicum (vers)
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1 halve citroen
- 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
Instructies
- Warm de oven voor op 200 graden. Was de cherrytomaatjes en doe deze in een ovenschaal samen met een eetlepel olijfolie, zout, peper en de gedroogde Italiaanse kruiden. Rooster dit ongeveer 20 minuten totdat de cherrytomaatjes open barsten.
- Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan. Snijd vervolgens de knoflook, chilipeper en ui fijn.
- Doe de zongedroogde tomaten, een scheutje olie van de zongedroogde tomaten, de geroosterde walnoten, kappertjes, zout, peper en het sap van een halve citroen in de keukenmachine. Pureer enkele seconden. Voeg vervolgens de gepofte tomaatjes, Parmezaanse kaas en basilicum toe en pureer dit nog een keer tot er een mooie, rode pesto ontstaat.
- Breng het water aan de kook en kook de pasta hierin gaar volgens de verpakking. Houd 100 milliliter kookvocht van de pasta apart.
- Verhit olie in de pan en fruit hierin de ui, peper en knoflook totdat de ui glazig ziet. Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat dit slinken. Wanneer alle spinazie is geslonken voeg je de pesto toe en laat je dit op laag vuur pruttelen. Voeg eventueel nog extra zout en peper naar smaak toe.
- Dun de saus iets uit met het bewaarde kookvocht. Roer de pasta door de saus heen. Dien de pasta op en serveer met extra Parmezaanse kaas.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met rode pesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie