Ik ben dol op flammkuchen, het liefst eet ik het iedere week. Zoals een klassieker met ui en spek (vegetarische ofcourse) maar ook deze heerlijke caprese flamkuchen is een grote favoriet. Deze heerlijke knapperige caprese flammkuchen bereid ik met mozzarella en tomaat. De basis is natuurlijk van crème fraîche wat ik aanvul met de smaak van groene pesto. Het is een perfecte en lichte maaltijd om snel op tafel te zetten op een drukke dag.
Flammkuchen caprese met mozzarella en tomaat
Zelf eet ik heel graag flammkuchen als ik buiten de deur eet. Maar wist je dat het ook heel makkelijk thuis te maken is? Maak je deeg zelf of kies voor een kant en klare variant, bijvoorbeeld van Tante Fanny. Beleg de Italiaanse variant van deze flammkuchen vervolgens met mozzarella en tomaat. Lekker licht maar ook ontzettend smaakvol. Het grote voordeel van dit gerecht is dat het onwijs snel op tafel staat en lekker licht is. Dit maakt het ook perfect voor warrme dagen of als klein hapje bij de borrel
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere hartige taart recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Caprese flammkuchen met gepofte tomaatjes en groene pesto
Ingrediënten
- 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
- 3 eetlepels groene pesto (vers)
- 25 gram pijnboompitjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 25 gram rucola
- 125 gram crème fraiche
- 100 gram snoeptomaatjes
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- 2 takjes basilicum (vers)
- Balsamico cremaceto
- Peper en zout
Instructies
- Doe de tomaatjes in een ovenschaal samen met wat olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak deze voor 20 minuten op 230 graden in de oven totdat de tomaatjes open zijn gebarsten.
- Rol het flammkuchendeeg uit op de bakplaat. Smeer het deeg in met een laagje crème fraiche. Haal de tomaatjes uit de oven en verdeel over de flammkuchen en breng op smaak met zout en peper. Doe de flammkuchen in de oven en bak af volgens de gebruiksaanwijzing.
- Rooster ondertussen de pijnboompitjes licht in de pan en snijd de mozzarella in kleine stukjes.
- Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de mozzarella, rucola, pijnboompitjes, verse groene pesto en blaadjes verse basilicum. Snijd de flammkuchen in stukjes. Garneer met balsamico cremaceto. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor caprese flammkuchen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie