• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Flammkuchen caprese met gepofte tomaatjes en groene pesto

Flammkuchen caprese met gepofte tomaatjes en groene pesto

27 augustus 2022

caprese flammkuchen

Ik ben dol op flammkuchen, het liefst eet ik het iedere week. Zoals een klassieker met ui en spek (vegetarische ofcourse) maar ook deze heerlijke caprese flamkuchen is een grote favoriet. Deze heerlijke knapperige caprese flammkuchen bereid ik met mozzarella en tomaat. De basis is natuurlijk van crème fraîche wat ik aanvul met de smaak van groene pesto. Het is een perfecte en lichte maaltijd om snel op tafel te zetten op een drukke dag.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Flammkuchen caprese met mozzarella en tomaat

Zelf eet ik heel graag flammkuchen als ik buiten de deur eet. Maar wist je dat het ook heel makkelijk thuis te maken is? Maak je deeg zelf of kies voor een kant en klare variant, bijvoorbeeld van Tante Fanny. Beleg de Italiaanse variant van deze flammkuchen vervolgens met mozzarella en tomaat. Lekker licht maar ook ontzettend smaakvol. Het grote voordeel van dit gerecht is dat het onwijs snel op tafel staat en lekker licht is. Dit maakt het ook perfect voor warrme dagen of als klein hapje bij de borrel

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere hartige taart recepten!

flammkuchen mozzarella

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Plaattaart met groene groenten en pesto
  • Quiche met groene groenten en feta
caprese flammkuchen

Caprese flammkuchen met gepofte tomaatjes en groene pesto

Nog geen reviews
Deze heerlijke knapperige flammkuchen bereid ik met mozzarella en tomaat. Het is een perfecte en lichte maaltijd om snel op tafel te zetten op een drukke dag.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Europees, Italiaans
Voorbereidingstijd:5 minuten min
Bereidingstijd:30 minuten min
Totale tijd:35 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny flammkuchendeeg
  • 3 eetlepels groene pesto (vers)
  • 25 gram pijnboompitjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 25 gram rucola
  • 125 gram crème fraiche
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 takjes basilicum (vers)
  • Balsamico cremaceto
  • Peper en zout

Instructies

  • Doe de tomaatjes in een ovenschaal samen met wat olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Bak deze voor 20 minuten op 230 graden in de oven totdat de tomaatjes open zijn gebarsten.
  • Rol het flammkuchendeeg uit op de bakplaat. Smeer het deeg in met een laagje crème fraiche. Haal de tomaatjes uit de oven en verdeel over de flammkuchen en breng op smaak met zout en peper. Doe de flammkuchen in de oven en bak af volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes licht in de pan en snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • Haal de flammkuchen uit de oven en garneer met de mozzarella, rucola, pijnboompitjes, verse groene pesto en blaadjes verse basilicum. Snijd de flammkuchen in stukjes. Garneer met balsamico cremaceto. Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 430kcal | Koolhydraten: 52g | Eiwit: 14g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
flammkuchen mozzarella en tomaat
caprese flammkuchen

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor caprese flammkuchen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

  • Deel op Twitter Deel op Twitter
  • Deel op Facebook Deel op Facebook
  • Deel op Pinterest Deel op Pinterest
  • Deel via e-mail Deel via e-mail

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: Hartige taart

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

spanakopitaGriekse spinazietaart (Spanakopita)
aubergine galetteAubergine galette met artisjok en walnotenpesto
sushi flammkuchenSushi flammkuchen met wasabi, zeewiersalade en shiitake

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Pasta met rode pesto van zongedroogde tomaten

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

tuin opfleuren

Tuin opfleuren? Snel gepiept met deze 3 tips

linzensoep met zoete aardappel

Rode linzensoep met zoete aardappel

parelcouscous

Parelcouscous met halloumi en granaatappelpitjes

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren