Groene lasagne met pesto is een heerlijk gerecht dat perfect past bij een lente- of zomermaaltijd. De combinatie van groene groenten en verse basilicumpesto zorgt voor een smaakvolle en kleurrijke lasagne die zeker in de smaak zal vallen. Serveer met een frisse salade en geniet van een heerlijke, groene maaltijd.
Lasagne met bechamelsaus
Groene lasagne met bechamelsaus is een heerlijk gerecht dat een groene twist geeft aan de klassieke lasagne met bechamelsaus. Het gerecht wordt gemaakt met groene groenten zoals spinazie, prei een courgette. Deze groenten geven een heerlijke smaak maar zorgen natuurlijk ook voor de kleur in het gerecht.
Bechamelsaus zelf maken lijkt misschien lastig op het eerste gezicht. Maar het is een fluitje van een cent. Door boter te smelten in een pan en bloem toe te voegen krijg je een gladde massa. Vervolgens voeg je geleidelijk melk toe terwijl je blijf roeren tot de saus steeds dikker wordt.
Om de lasagne af te maken voegen we nog wat extra kaas toe aan de bovenkant. Dit zorgt voor een lekkere, knapperige korst. Deze lasagne met bechamelsaus is de droom van elke kaasliefhebber.
Lasagne met pesto en groenten
Groene lasagne met pesto is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg voedzaam. De groene groenten bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen. Zo heb je met dit gerecht gelijk super veel verschillende groenten binnen. Serveer deze heerlijke zomerse lasagne met een frisse salade. Zo geniet je optimaal van deze maaltijd!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Groene lasagne met pesto
Benodigdheden
- 1x ovenschaal (Ø 30 cm)
- 1x garde
Ingrediënten
- 300 gram verse spinazie
- 1 prei
- 4 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 4 teentjes knoflook
- 100 gram oude kaas geraspt
- 4 theelepels verse groene pesto
- 1/2 citroen
- 250 gram mascarpone
- 600 milliliter melk
- 50 gram boter
- 60 gram bloem
- 9 lasagnebladen
Kruiden en specerijen
- 2 laurierbladeren
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 blokje groentebouillon
- bosje verse peterselie
- 1/4 theelepel nootmuskaat
- Peper en zout (naar smaak)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bleekselderij, prei en courgette.
- Breng de melk op laag vuur aan de kook met de laurierbladeren en een gepeld teentje knoflook. Zet het vuur uit zodra de melk begint te koken, laat afkoelen.600 milliliter melk, 2 laurierbladeren
- Bak de bleekselderij, prei en courgette tot deze zacht worden. Pers de rest van de knoflook en voeg toe samen met de spinazie en het halve bouillonblokje. Voeg tijm, chilivlokken, zout en peper naar smaak toe.300 gram verse spinazie, 1 prei, 4 stengels bleekselderij, 1 courgette, 1 theelepel chilivlokken, 1 theelepel gedroogde tijm, 1/2 blokje groentebouillon
- Schep de pesto en mascarpone door de groenten. Pers het sap van de halve citroen boven de pan uit. Snijd een handje vol verse peterselie fijn en voeg toe aan de saus.4 theelepels verse groene pesto, 250 gram mascarpone
- Smelt de boter in een steelpannetje en voeg al roerend het bloem toe tot je een gladde pasta hebt. Bak de roux voor 2 minuten. Vis de knoflook en laurier uit de melk en voeg al kloppend steeds een beetje melk bij de roux. Gebruik hiervoor een garde. Ga door tot je alle melk hebt gebruikt en een dikke bechamelsaus hebt. Roer 50 gram van de geraspte oude kaas door de saus en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.60 gram bloem, 1/4 theelepel nootmuskaat, 50 gram boter
- Schep een derde van de bechamelsaus aan de onderkant van de ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, schep hier een deel van het groentenmengsel overheen en nog wat bechamelsaus. Herhaal tot alle lasagnebladen zijn gebruikt. Eindig met een laag saus en verdeel de rest van de kaas over de bovenkant.
- Bak de lasagne in ongeveer 45 minuten gaar, totdat de bovenkant goudbruin is en de binnenkant zacht.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor groene lasagne met pesto en bechamelsaus? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie