• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Lunch » Naanbrood met courgette, halloumi en pistache

Naanbrood met courgette, halloumi en pistache

5 februari 2025

Naanbrood is altijd een goede keuze voor een snelle, smaakvolle maaltijd, maar met een paar extra ingrediënten kun je het echt naar een hoger niveau tillen. Dit naanbrood met courgette, halloumi en pistache is daar een perfect voorbeeld van. De zachte, luchtige naan vormt de ideale basis voor de gegrilde courgette en de goudbruin gebakken halloumi. De pistachenoten voegen niet alleen een knapperige bite toe, maar ook een nootachtige, lichtzoete smaak die alles samenbrengt. Dit gerecht is niet alleen verrassend lekker, maar ook een lust voor het oog met zijn kleurrijke ingrediënten.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Naanbrood met courgette en halloumi recept

Wat dit gerecht zo bijzonder maakt, is de balans tussen de verschillende texturen en smaken. Het naanbrood is luchtig en zacht, terwijl de courgette een frisse, bijna zoete smaak heeft die goed samengaat met de hartige, zoute halloumi. De pistache zorgt voor een aangename crunch en voegt diepte toe aan het geheel. Je kunt dit gerecht eenvoudig uitbreiden met een frisse yoghurt- of tahinidip, maar ook zo is het een heerlijke maaltijd of bijgerecht. Perfect voor een doordeweekse avond, maar ook een mooie aanvulling op een feestelijk diner!

Na mijn succesvolle recept naanbrood met aubergine en halloumi heb ik nu een nieuwe variant met courgette en halloumi. Een heerlijke variatie op deze klassieker. Neem ook zeker een kijkje bij dit recept.

1
naanbrood halloumi
Naanbrood met halloumi en aubergine
Dit is misschien wel een van mijn favoriete recepten: naan met gegrilde halloumi. Het is makkelijk te maken en snel klaar. Perfect wanneer je gezond wil eten maar weinig tijd heeft.
Bekijk dit recept
naanbrood met courgette
naanbrood met courgette

Naanbrood met courgette, halloumi en pistache

Nog geen reviews
Dit naanbrood is een perfect belegd broodje. De knapperige naan vormt de ideale basis voor de gegrilde courgette en halloumi.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Grieks, Indiaas
Voorbereidingstijd:5 minuten min
Bereidingstijd:15 minuten min
Totale tijd:20 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 naanbroden
  • 1/2 courgette
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 blok halloumi
  • handje pistachenoten
  • 45 gram granaatappel
  • 1/2 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • verse kruiden zoals dille, munt en peterselie
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper

Handig om te hebben

  • contactgrill
  • grillpan

Instructies

  • Snijd de courgette in dunne plakken en verhit wat olie in de grillpan. Doe de courgette in de pan en besprenkel met zout. Grill aan beiden kanten totdat de courgette goudbruin is en er strepen ontstaan.
  • Maak ondertussen een saus van de yoghurt, het sap van een halve citroen, een teentje knoflook en fijngehakte verse kruiden naar smaak. Maak af met wat zout en peper. Hak ondertussen ook alvast de pistachenoten.
  • Snijd de halloumi in dunne plakken. Doe na de courgette de halloumi in de pan, je hoeft geen olie toe te voegen. Grill aan beide kanten totdat er strepen op de halloumi ontstaan. Warm de naanbroden oo onder de contactgrill of in de grillpan.
  • Smeer de kruidenyoghurt op het naanbrood, leg hierop de courgette en halloumi. Maak af met pistachenoten, granaatappelpitjes en een klein beetje honing.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 803kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 33g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit recept voor naanbrood met courgette? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

plaattaart met vijgenPlaattaart met vijgen, feta en crispy chili oil
pasta in paprikasausPasta in geroosterde paprika-mascarponesaus
linzensoep met zoete aardappelRode linzensoep met zoete aardappel

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

De ultieme gids voor vleesvervangers: welke kies je en waarom?

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

wortel zalm

Bagel met vegan zalm van wortel

linzensoep met zoete aardappel

Rode linzensoep met zoete aardappel

knolselderijsoep

Knolselderijsoep met kastanjechampignons

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren