Herfstsalade met geroosterde pompoen, klinkt dat niet als een smakelijke manier om het seizoen naar de eettafel te halen? Met de herfst in volle gang, is het de perfecte tijd om te genieten van de overvloedige oogst en de heerlijke smaken die dit seizoen met zich meebrengt. Deze salade brengt de warme, aardse tonen van pompoen samen met knapperige bloemkool. Zo kun je volop genieten van de smaken van de herfst.
Een feest van herfstgroenten
Herfstsalades zijn een geweldige manier om seizoensgebonden smaken in je keuken te verwelkomen. Deze herfstsalade met geroosterde pompoen is niet alleen een smaakexplosie, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. De warme, herfstige tinten van de geroosterde pompoen, die prachtig contrasteren met de goudbruine bloemkoolroosjes, maken van deze salade een visueel feest. Een echte eyecatcher op de dinertafel, bijvoorbeeld als je visite krijgt. Doordat de groenten even moeten roosteren in de oven heb je tijd om andere dingen te doen, of rooster de groenten een avond van tevoren al voor als je niet zoveel tijd hebt.
Hét recept voor herfstsalade met reroosterde pompoen
Nu je waarschijnlijk watertandend zit te lezen, wil je vast weten hoe je deze smaakvolle herfstsalade met geroosterde pompoen zelf kunt maken. Gelukkig is dit recept super eenvoudig, met ingrediënten die je makkelijk kunt vinden. Pompoen en bloemkool zijn de sterren van dit gerecht, hieronder lees je hoe je ‘m maakt.
Herfstsalade met pompoen, bloemkool en geroosterde citroen-vinaigrette
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 400 gram bloemkoolroosjes
- 200 gram parelcouscous
- 50 gram rucola
- 1 eetlepel pompoenpitjes
- 100 gram feta
- 1 citroen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 rode ui
- 1 eetlepel rode wijn azijn
- 1 eetlepel honing mosterd (Marne)
- 2 stengels bosui
- 2 eetlepels verse groene pesto (versafdeling)
- 5 takjes tijm
- zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en halveer. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en de rode ui in grove stukken. Leg samen met de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Rits de tijm van de takjes en halveer de citroen. Leg deze tussen de groenten op de bakplaat en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
- Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
- Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Pers de geroosterde citroen uit boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui.
- Bouw de salade op in een diepe schaal. Leg de parelcouscous samen met de geroosterde groenten, rucola en bosui neer. Schenk de dressing over het geheel en verdeel kleine beetjes groene pesto. Verkruimel de feta en maak af met de pompoenpitten.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor herfstsalade met pompoen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie