• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Avondeten » Herfstsalade met pompoen, bloemkool, feta en citroen-vinaigrette

Herfstsalade met pompoen, bloemkool, feta en citroen-vinaigrette

14 oktober 2023

Herfstsalade met geroosterde pompoen, klinkt dat niet als een smakelijke manier om het seizoen naar de eettafel te halen? Met de herfst in volle gang, is het de perfecte tijd om te genieten van de overvloedige oogst en de heerlijke smaken die dit seizoen met zich meebrengt. Deze salade brengt de warme, aardse tonen van pompoen samen met knapperige bloemkool. Zo kun je volop genieten van de smaken van de herfst.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Een feest van herfstgroenten

Herfstsalades zijn een geweldige manier om seizoensgebonden smaken in je keuken te verwelkomen. Deze herfstsalade met geroosterde pompoen is niet alleen een smaakexplosie, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. De warme, herfstige tinten van de geroosterde pompoen, die prachtig contrasteren met de goudbruine bloemkoolroosjes, maken van deze salade een visueel feest. Een echte eyecatcher op de dinertafel, bijvoorbeeld als je visite krijgt. Doordat de groenten even moeten roosteren in de oven heb je tijd om andere dingen te doen, of rooster de groenten een avond van tevoren al voor als je niet zoveel tijd hebt.

Hét recept voor herfstsalade met reroosterde pompoen

Nu je waarschijnlijk watertandend zit te lezen, wil je vast weten hoe je deze smaakvolle herfstsalade met geroosterde pompoen zelf kunt maken. Gelukkig is dit recept super eenvoudig, met ingrediënten die je makkelijk kunt vinden. Pompoen en bloemkool zijn de sterren van dit gerecht, hieronder lees je hoe je ‘m maakt.

herfstsalade met pompoen
herfstsalade met pompoen

Herfstsalade met pompoen, bloemkool en geroosterde citroen-vinaigrette

No ratings yet
Herfstsalade met geroosterde pompoen, klinkt dat niet als een smakelijke manier om het seizoen naar de eettafel te halen?
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:10 minuten min
Bereidingstijd:50 minuten min
Totale tijd:1 uur uur
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Europees
Porties: 4 personen
Voorkom dat je scherm uit gaat

Ingrediënten
 

  • 1 pompoen
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram parelcouscous
  • 50 gram rucola
  • 1 eetlepel pompoenpitjes
  • 100 gram feta
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 eetlepel honing mosterd (Marne)
  • 2 stengels bosui
  • 2 eetlepels verse groene pesto (versafdeling)
  • 5 takjes tijm
  • zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en halveer. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en de rode ui in grove stukken. Leg samen met de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Rits de tijm van de takjes en halveer de citroen. Leg deze tussen de groenten op de bakplaat en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
  • Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
  • Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Pers de geroosterde citroen uit boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui.
  • Bouw de salade op in een diepe schaal. Leg de parelcouscous samen met de geroosterde groenten, rucola en bosui neer. Schenk de dressing over het geheel en verdeel kleine beetjes groene pesto. Verkruimel de feta en maak af met de pompoenpitten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor herfstsalade met pompoen? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

  • Share on Twitter Share on Twitter
  • Share on Facebook Share on Facebook
  • Share on Pinterest Share on Pinterest
  • Share via Email Share via Email

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Couscous, Salade

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

parelcouscous met halloumiParelcouscous met halloumi, gegrilde nectarine en pistache
vegetarische caesar saladeVegetarische Caesar salade met krokante kip
watermeloen salade met vegan fetaWatermeloen salade met vegan feta en munt

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

5x lekkere vegetarische orzo recepten

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

nieuwbouw natuur

Nieuwbouw steeds vaker hand in hand met de natuur

herbruikbare koffiebeker

Herbruikbare koffiebeker gemaakt van frituurolie

naanbrood halloumi

Naanbrood met halloumi en aubergine

Follow Along

@groen_fatsoen

BLOEMKOOLSOEP MET GEPOFTE KNOFLOOK 🧄 Jummy dit BLOEMKOOLSOEP MET GEPOFTE KNOFLOOK 🧄

Jummy dit soepje is zo onwijs lekker en makkelijk! Heerlijk voor tijdens de koude dagen. 

INGREDIËNTEN 🛒
1 bloemkool
1 bol knoflook
1 ui
1 pastinaak
1 liter water
100 milliliter slagroom
2 blokjes groentebouillon
peper en zout
1 theelepel tijm (gedroogd)
3 takjes verse peterselie
extra vierge olijfolie

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Warm de oven voor op 220 graden. Snijd roosjes van de bloemkool. Snijd een ui in grove stukken, schil de pastinaak en snijd ook in grove stukken. Leg samen met de bloemkool in een ovenschaal en besprenkel met zout, peper, tijm en olijfolie.
🌱Snijd de bovenkant van een hele bol knoflook eraf, besprenkel met olijfolie, zout en peper. Pak de bol in met aluminiumfolie en leg in de ovenschaal. Bak voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat de bloemkool zacht is.
🌱Leg wat bloemkoolroosjes apart. Doe de rest van de groenten in pan samen met het water, slagroom en bouillonblokje. Pers de knoflook een voor een uit z’n schil en voeg toe aan de soep. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep. Snijd verse peterselie fijn en roer door de soep.
🌱Dien de soep op in een kom. Garneer met wat extra peterselie, extra vierge olijfolie, de bloemkoolroosjes en wat zwarte peper.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #bloemkool #bloemkoolsoep #soeprecept #soepvandedag #herfstrecept
FLAMMKUCHEN MET TRUFFEL EN OESTERZWAM ✨😮‍💨

Het lijkt misschien nog ver maar ik ben helemaal in de feestdagen mood… ✨ Deze flammkuchen is echt ideaal om te maken voor op de kersttafel: makkelijk, snel en onwijs smaakvol. Wedden dat deze in de smaak valt? Sla dit gerechtje zeker op voor later 🔖

INGREDIËNTEN 🛒

1 rol flammkuchendeeg @tantefannydegen 
125 gram crème fraîche
4 theelepels truffeltapenade @albertheijn 
50 gram pecorino
250 gram oesterzwammen
2 teentjes knoflook
handje rucola
handje verse peterselie
1 theelepel tijm gedroogd
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol het verse flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Doe de crème fraîche in een bakje en roer hier twee theelepels truffeltapenade doorheen. Breng op smaak met tijm, zout en peper.
🌱Doe wat olie in een koekenpan. Scheur de oesterzwammen in repen en bak in de pan. Pers de knoflook en breng op smaak met zout en peper.
🌱Verdeel de crème fraîche over de flammkuchen samen met de oesterzwam. Bak voor ongeveer 13 – 15 minuten. Rasp ondertussen de parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn.
🌱Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel nog wat kleine beetjes truffeltapenade over de flammkuchen. Garneer met parmezaanse kaas, rucola en verse peterselie.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #plaattaart #hartigetaart #tantefanny #flammkuchen #truffel #truffelrecept #feestdagen
POMPOENRISOTTO MET GEBAKKEN SALIE, GEKARAMELISEERD POMPOENRISOTTO MET GEBAKKEN SALIE, GEKARAMELISEERDE WALNOTEN EN BURRATA 🎃🤤

Brrr wat is het slecht weer, dat vraagt om een heerlijk herfstreceptje. Dit is een van mijn favorietjes ✨

INGREDIËNTEN 🛒
250 gram risotto
4 takken salie
2 blokjes groentebouillon
750 milliliter water
150 milliliter droge witte wijn
1 theelepel honing
50 gram walnoten
5 teentjes knoflook
2 uien
1 flespompoen
1 burrata
2 laurierbladeren
50 gram parmezaanse kaas
bosje tijm
zout en peper

Lees de instructies in de comments 👇 of lees het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #pompoen #pompoenrisotto #pompoenen #pompoenrecepten #risotto
BULGUR BOWL MET HONING HALLOUMI EN ERWTENHUMMUS ✨

Als je van een verrukkelijke, onweerstaanbare salade houdt die zowel gezond én super smakelijk is. Dan moet je deze bulgursalade met honing halloumi, zelfgemaakte erwtenhummus en gegrilde groenten hebben.

INGREDIËNTEN 🛒
200 gram bulgur
300 gram kikkererwten
1 eetlepel tahini
1/2 citroen
50 gram tuinerwten (diepvries)
225 gram halloumi
1 paprika
250 gram cherrytomaatjes
200 gram sperziebonen
25 gram granaatappelpitjes
1 eetlepel honing
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels dukkah @vanbeekumspecerijen
2 eetlepels extra vierge olijfolie
1 theelepel knoflookpoeder
1 blokje groentebouillon

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in dunne plakken en haal de uiteinden van de sperziebonen. Doe samen met de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel rijkelijk met wat olijfolie, zout en peper. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten tot de groenten zacht zijn.
🌱Maak ondertussen de hummus. Doe de uitgelekte kikkererwten, erwten, tahini, sap van een halve citroen, zout, peper, knoflookpoeder, 1 eetlepel extra vierge olijfolie en 1 eetlepel dukkah in de keukenmachine. Pureer tot een gladde saus.
🌱Kook de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing in water met een bouillonblokje.
🌱Snijd de halloumi in plakken en grill in een droge grillpan. Draai regelmatig om totdat je streepjes op de halloumi krijgt. Zet het vuur uit en besprenkel met honing en chilivlokken.
🌱Bouw de salade op. Smeer een dikke laag van de erwtenhummus op een bord, leg daar de bulgur, gegrilde groenten, halloumi en granaatappelpitjes op. Maak af met nog een beetje extra vierge olijfolie en dukkah.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #gegrildegroenten #saladerecept #salade #gezondkoken #gezondrecept #halloumi #dukkah #bulgur #hummus
HERFSTSALADE MET GEROOSTERDE POMPOEN EN FETA 🎃 HERFSTSALADE MET GEROOSTERDE POMPOEN EN FETA 🎃

Het is echt herfstweer ☔️ En hoewel ik lekker in het zonnetje in Thailand zit maakte ik laatst dit heerlijke receptje. Ideaal om nu te maken 

🛒 INGREDIËNTEN 
1 pompoen
400 gram bloemkoolroosjes
200 gram parelcouscous
50 gram rucola
1 eetlepel pompoenpitjes
100 gram feta
1 citroen
1 eetlepel olijfolie
1 rode ui
1 eetlepel rode wijn azijn
1 eetlepel honing mosterd @marnemosterd 
2 stengels bosui
2 eetlepels verse groene pesto (versafdeling)
5 takjes tijm
zout en peper

👩‍🍳 INSTRUCTIES

🌱Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil van de pompoen en halveer. Verwijder de draderige binnenkant en de pitten. Snijd de pompoen in blokjes en de rode ui in grove stukken. Leg samen met de bloemkoolroosjes op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie, zout en peper. Rits de tijm van de takjes en halveer de citroen. Leg deze tussen de groenten op de bakplaat en bak voor ongeveer 40 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Haal de groenten uit de oven en laat iets afkoelen.
🌱Maak een vinaigrette van de olijfolie, wijnazijn en mosterd. Pers de geroosterde citroen uit boven de dressing en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bosui.
🌱Bouw de salade op in een diepe schaal. Leg de parelcouscous samen met de geroosterde groenten, rucola en bosui neer. Schenk de dressing over het geheel en verdeel kleine beetjes groene pesto. Verkruimel de feta en maak af met de pompoenpitten.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #lekkereten #lekkermakkelijk #lekkerensimpel #pompoen #herfst #herfstsalade #gegrildegroenten #saladerecept #salade #gezondkoken #gezondrecept
EENPANS BULGUR MET HONING SESAM FETA 🤤 Een hee EENPANS BULGUR MET HONING SESAM FETA 🤤

Een heerlijk makkelijke maaltijd: eenpans bulgur met feta. Je hebt vast wel eens van die dagen waarop je snakt naar een smakelijke maaltijd, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan? Nou, je bent niet de enige! 

INGREDIËNTEN 🛒

200 gram bulgur
1 sjalot
225 gram kikkererwten @hakgroenten 
140 gram gemarineerde artisjok
250 gram spinazie
500 milliliter water
2 eetlepels honing
1 eetlepel sesamzaadjes
2 eetlepels groene pesto
1 eetlepel kappertjes
2 tenen knoflook
2 takjes basilicum
250 gram feta
1 blokje bouillon
2 takjes verse dille
1 ei
1 eetlepel bloem
1 citroen
1 theelepel oregano
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel chilivlokken
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Snijd de sjalotjes, knoflook en artisjok en doe samen met de bulgur, pesto, kikkererwten, kappertjes, bouillonblokje, pesto en water in een hapjespan met deksel. Verhit op middelhoogvuur en breng aan de kook totdat de bulgur zacht is en het water is opgenomen. Breng op smaak met knoflookpoeder, chilivlokken zout en peper.
🌱Snijd de basilicum, dille en citroen. Voeg toe aan de bulgur.
Halveer de feta zodat je 2 dunne plakken hebt en dep de plakken goed droog met keukenpapier. 🌱Zet drie borden klaar: eentje met een geklopt eitje, eentje met een laag bloem en een bord met sesamzaadjes. Haal de plak feta eerst door het bloem, dan door het ei en herhaal dit nog een keer. Bedek hierna aan beide kanten in het sesamzaad.
🌱Bak de feta in een pan met een flinke laag olie aan beide kanten goudbruin. Wees voorzichtig met omdraaien. Wanneer de feta een goudbruine korst heeft drizzle je de honing over de feta zodat beide kanten bedekt zijn. Sprinkle eventueel nog wat extra sesamzaadjes. Bak de feta totdat deze gekarameliseerd is.
🌱Dien de bulgur op met de honing-sesam-feta. Serveer eventueel met nog wat extra dille en basilicum.

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#bulgurrecipe #hakbonen #eenpansgerecht #gebakkenfeta 
#receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue