Soms is eenvoud echt het allerlekkerst, en deze broccoli pasta bewijst dat maar weer eens. Denk aan al dente pasta vermengd met knapperige, felgroene broccoli en een romige saus met knoflook en citroen die het geheel heerlijk opfrist. Het is zo’n gerecht dat je in no-time op tafel zet, maar waar iedereen altijd weer van opschept. Perfect voor drukke doordeweekse avonden waarop je toch iets gezonds én lekkers wilt eten.
Broccoli pasta
Broccoli is de ster van dit gerecht en niet zonder reden. De groente zit boordevol vitaminen en geeft een lekkere bite aan de pasta. Door de broccoli kort te koken of te stomen, blijft hij knapperig en behoudt hij zijn mooie kleur én voedingsstoffen. Je kunt het gerecht afmaken met een handje geroosterde pijnboompitten voor wat extra crunch, en een flinke schep Parmezaanse kaas voor die hartige, umami smaak.
Comfortfood waar je blij van wordt
Deze broccoli pasta is het ultieme comfortfood, maar dan net even wat gezonder. Het is zo’n gerecht waar je altijd op terugvalt als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch iets voedzaams wilt eten. Je kunt het naar eigen smaak aanpassen: voeg bijvoorbeeld wat chili toe voor extra pit, of roer er een handvol spinazie doorheen voor nóg meer groenten. Hoe je het ook maakt, deze pasta tovert altijd een glimlach op je gezicht.
Pasta met broccoli en vegetarische spekjes en broodkruim
Benodigdheden
- 1 – keukenmachine
Ingrediënten
- 400 gram orecchiette pasta
- 2 sjalotjes
- 1 broccoli
- 3 teentjes knoflook
- 1/2 rode peper
- 1 pak vegetarische spekjes
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 theelepel kappertjes
- 5 zongedroogde tomaatjes
- 1 blokje champignon bouillon
- 250 milliliter slagroom
- 1 citroen
- parmezaanse kaas
- 2 theelepel gedroogde peterselie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 eetlepels panko broodkruim
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
- extra vierge olijfolie
Instructies
- Breng water met zout aan de kook in een ruime pan. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzingen.
- Snipper de sjalot, chilipeper en knoflook. Doe een beetje olijfolie in een pan en fruit hierin totdat deze glazig zien. Snijd de broccoli in kleine stukjes en voeg toe aan de pan samen met de chilivlokken en een theelepel peterselie. Bak mee tot deze zacht is.
- Doe de groenten in de keukenmachine samen met de pesto, kappertjes, zongedroogde tomaatjes inclusief een flinke scheut olie en een stuk parmezaanse kaas. Pureer tot een mooie saus, voeg eventueel alvast een scheutje slagroom toe als de saus niet goed wil pureren. Zorg dat je de saus niet te glad maakt.
- Doe de vegetarische spekjes in dezelfde pan en bak krokant. Voeg vervolgens de broccolisaus toe samen met de slagroom, het sap van een citroen en het bouillonblokje. Breng op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus, laat op zacht vuur pruttelen.
- Doe het panko broodkruim in een droge pan, toast lichtjes samen met knoflookpoeder, zout en peper.
- Dien de pasta op, garneer met parmezaanse kaas en het broodkruim.
Aan de slag gegaan met dit recept pasta met broccoli? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan de andere vegetarische recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie