Deze orzo met champignon, prei, gepofte tomaatjes, citroen en Parmezaanse kaas is heerlijk romig en fris tegelijkertijd. Een heerlijk recept voor in de zomer! Hieronder lees je hoe je het recept maakt.
Snel orzo gerecht
Orzo is de grote zus van risotto, maar dan een snellere variant. Want hoewel orzo qua vorm op die van een rijstkorrel lijkt, is het eigenlijk pasta. Daarom kook je de pasta gewoon gaar in een pan met water, lekker snel en zo heb je altijd de juiste textuur. Orzo is dus perfect als je een risotto gerecht wil maken maar niet zo veel tijd hebt. Het is namelijk veel sneller gaar dan risotto.
Kun je geen orzo vinden in de supermarkt? Het staat ook vaak onder de naam riso of risoni op de verpakking, maar dat is dus gewoon hetzelfde.
Orzo met champignon
Voor dit recept koos ik ervoor om de orzo te bereiden met champignons en prei. Ik koos voor kastanjechampignons maar je kan natuurlijk ook kiezen voor gemengde champignons als je dat lekker vindt. Ben je ook zo’n fan van champignons en op zoek naar nog veel meer champignon recepten? Bekijk dan alle recepten met champignon.
Zin in meer orzo recepten? Bekijk ook deze recepten:
Orzo met champignon, prei en gepofte tomaatjes
Ingrediënten
- 150 gram orzo
- 2 eetlepels creme fraiche
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 ui
- 250 gram cherry tomaat aan tak
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje groentebouillon
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 citroen
- handje verse peterselie
- 50 gram parmezaanse kaas
- 1 eetlepel zonnebloempitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten in de oven.
- Snipper de ui en snijd de prei, champignon en knoflook fijn. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de verpakking.
- Fruit de ui in een laagje olijfolie en voeg hierna de prei, champignons en knoflook toe. Breng de groenten op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de crème fraîche toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en laat wat indikken op laag vuur.
- Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Giet de orzo af en roer door de saus zodat het de smaak goed opneemt. Pers een halve citroen boven de orzo uit en voeg ook de parmezaanse kaas toe.
- Verdeel de orzo over de borden en garneer met de zonnebloempitjes en gepofte tomaatjes. Voeg eventueel nog met wat extra kaas en peterselie toe, Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie