• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Orzo met champignon, prei en gepofte tomaatjes

Orzo met champignon, prei en gepofte tomaatjes

25 februari 2023

orzo met champignon

Deze orzo met champignon, prei, gepofte tomaatjes, citroen en Parmezaanse kaas is heerlijk romig en fris tegelijkertijd. Een heerlijk recept voor in de zomer! Hieronder lees je hoe je het recept maakt.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Snel orzo gerecht

Orzo is de grote zus van risotto, maar dan een snellere variant. Want hoewel orzo qua vorm op die van een rijstkorrel lijkt, is het eigenlijk pasta. Daarom kook je de pasta gewoon gaar in een pan met water, lekker snel en zo heb je altijd de juiste textuur. Orzo is dus perfect als je een risotto gerecht wil maken maar niet zo veel tijd hebt. Het is namelijk veel sneller gaar dan risotto.

Kun je geen orzo vinden in de supermarkt? Het staat ook vaak onder de naam riso of risoni op de verpakking, maar dat is dus gewoon hetzelfde.

Orzo met champignon

Voor dit recept koos ik ervoor om de orzo te bereiden met champignons en prei. Ik koos voor kastanjechampignons maar je kan natuurlijk ook kiezen voor gemengde champignons als je dat lekker vindt. Ben je ook zo’n fan van champignons en op zoek naar nog veel meer champignon recepten? Bekijk dan alle recepten met champignon.

Zin in meer orzo recepten? Bekijk ook deze recepten:

  • Zomerse orzo met groene groenten
  • Orzo salade met gegrilde nectarine, halloumi en pistache
orzo champignon

Orzo met champignon, prei en gepofte tomaatjes

Nog geen reviews
Deze orzo met champignon, prei, gepofte tomaatjes, citroen en Parmezaanse kaas is heerlijk romig en fris tegelijkertijd.
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:15 minuten min
Bereidingstijd:20 minuten min
Totale tijd:35 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram orzo
  • 2 eetlepels creme fraiche
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 250 gram cherry tomaat aan tak
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 citroen
  • handje verse peterselie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, zout en peper. Pof de tomaatjes in ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Snipper de ui en snijd de prei, champignon en knoflook fijn. Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de verpakking.
  • Fruit de ui in een laagje olijfolie en voeg hierna de prei, champignons en knoflook toe. Breng de groenten op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Snijd de peterselie fijn en voeg samen met de crème fraîche toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje boven de saus en laat wat indikken op laag vuur.
  • Rasp ondertussen de parmezaanse kaas. Giet de orzo af en roer door de saus zodat het de smaak goed opneemt. Pers een halve citroen boven de orzo uit en voeg ook de parmezaanse kaas toe.
  • Verdeel de orzo over de borden en garneer met de zonnebloempitjes en gepofte tomaatjes. Voeg eventueel nog met wat extra kaas en peterselie toe, Eet smakelijk!

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 550kcal | Koolhydraten: 55g | Eiwit: 20g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Champignon, Italiaans, Orzo recept vegetarisch

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pasta met gegrilde groentenPasta met gegrilde groenten en pijnboompitten
gevulde pastaschelpenGevulde pastaschelpen met ricotta en spinazie
caponata met burrataCaponata met burrata en pijnboompitjes

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Pasta ovenschotel met groene pesto en prei

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

Romige truffel orzo met paddenstoelen

gnocchi met citroenricotta

Gnocchi met citroenricotta en verse tomatensaus

Chewy chai blondies

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren