Ontdek deze verrassende pasta met courgettepesto en krokante oesterzwam. Deze smaakvolle maaltijd combineert verse groenten, romige pestosaus en knapperige oesterzwammen tot een heerlijk gerecht dat je na het proeven zeker vaker wilt maken. De toevoeging van krokant gebakken oesterzwammen en pistachenoten geeft het gerecht een verrassende textuur en maakt het geheel helemaal af.
Een groene smaakexplosie
Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond recept? Probeer deze groene pasta dan eens! De verrukkelijke combinatie van romige courgettepesto met citroen, pistachenoten en oesterzwammen is een ware smaakexplosie. Het fijne is dat dit recept ook heel makkelijk te maken is doordat je de saus pureert. Je hoeft dus niet netjes en zorgvuldig te snijden. Dit zorgt ervoor dat je het gerecht binnen een half uur op tafel hebt staan, ideaal voor een doordeweekse maaltijd!
Het perfecte recept voor pasta met courgettepesto
Deze pasta met courgettepesto met krokante oesterzwam is een heerlijke optie voor liefhebbers van Italiaans eten. De zachte smaak van courgette past perfect bij de aromatische groene pesto. De toevoeging van krokante oesterzwammen geeft een heerlijke textuur en de rijke smaak. Oesterzwam heeft van nature een vlees-achtige structuur, perfect dus als vleesvervanger! Zelfs voor mensen die niet vegetarisch zijn is dit recept een succes!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Pasta in courgettepesto met krokante oesterzwam
Benodigdheden
Ingrediënten
- 250 gram pasta
- 250 milliliter slagroom
- 1 courgette
- 100 gram erwtjes diepvies
- 1 citroen biologisch
- 100 gram verse groene pesto
- 250 gram oesterzwammen
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 100 gram pistachenoten
- 50 gram rucola
- 1 theelepel tijm
- 15 gram basilicum vers
- 15 gram peterselie vers
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Snijd ondertussen de ui, knoflook en courgette. Verhit een beetje olie in een pan en bak de groenten hierin goudbruin. Voeg vervolgens de bevroren erwtjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en tijm.
- Doe de groenten in een maatbeker. Rasp de citroen uit en voeg het sap van een halve citroen toe samen met de groene pesto, slagroom, verse peterselie en basilicum. Pureer tot een mooie, gladde saus. Schenk terug in de pan, voeg de gekookte pasta toe en laat op zacht vuur pruttelen. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft alvast toe aan de saus.
- Scheur de oesterzwammen uit elkaar. Verhit een koekenpan met olie en bak de oesterzwammen hierin knapperig en breng op smaak met zout en peper.
- Hak de pistachenoten. Serveer de pasta met de pistachenoten, parmezaanse kaas, rucola en extra vierge olijfolie.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor pasta met courgettepesto? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie