Als je net als ik van cake houdt, dan is deze bosbessen cake met citroen en yoghurt een aanrader. De cake is makkelijk te maken en heeft de perfecte balans tussen zoet en fris. Met zijn zachte, luchtige textuur en een overvloed aan sappige bosbessen is deze cake een echte traktatie om op tafel te zetten. Ook is de cake super makkelijk om te maken.
Cake met bosbessen
Bosbessen cake is geliefd bij velen, maar wanneer we deze klassieker combineren met de frisse aroma’s van citroen, de romige textuur van yoghurt en de verfijnde smaak van olijfolie, ontstaat er een geheel nieuwe smaak. Deze bijzondere ingrediënten vormen samen een heerlijke cake die niet te zoet is. Perfect als je het mij vraagt!
Yoghurtcake met bosbessen
De toevoeging van yoghurt aan de cake geeft de cake een romige en vochtige textuur. De subtiele toets van olijfolie geeft de cake een heerlijke, rijke smaak die je nog niet eerder hebt geproefd. Klinkt misschien gek maar trust me, olijfolie in je cake geeft een heerlijk nootachtige smaak.
Eenmaal uit de oven verspreidt de geur van deze hemelse bosbessen cake met citroen zich door de keuken, waardoor het moeilijk is om hem niet meteen aan te snijden. Wacht wel totdat de cake wat is afgekoeld, zo kan je mooie plakken snijden.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere bakrecepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Citroen bosbessen cake
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 citroenen biologisch
- 200 gram kristalsuiker
- 50 gram extra-vierge olijfolie
- 1 theelepel vanillesuiker
- 2 eieren
- 150 gram Griekse yoghurt
- 2 theelepels bakpoeder
- 100 gram bosbessen
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel rietsuiker
- 1/2 theelepel zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier.
- Pak een grote kom. Rasp de schil van twee citroenen met de Microplane rasp (deze rasp is echt ideaal voor citrusvruchten). Wrijf de citroenschil samen met de suiker, gebruik hiervoor je vingers. Wrijf totdat de suiker geurig is en alles goed gemengd.
- Voeg de olijfolie toe samen met de vanillesuiker en mix voor 30 seconden. Voeg de eieren een voor een toe en daarna het sap van 1 citroen en de yoghurt. Mix tot en glad mengsel. Vervolgens kan de bakpoeder, zout en bloem erbij. Mix dit goed door alle natte ingrediënten. Voeg hierna de helft van de bosbessen toe aan het mengsel.
- Giet het beslag in de bakvorm. Strooi de rest de bosbessen over het beslag en druk lichtjes aan. Besprenkel de cake met de rietsuiker.
- Bak de cake voor 60 tot 70 minuten in de oven. De cake is gaar wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor bosbessen cake? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie