• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Watermeloen salade met vegan feta en munt

Watermeloen salade met vegan feta en munt

14 juli 2023

watermeloen salade met vegan feta

De zomer is in volle gang, en wat is er beter dan een verfrissende en voedzame salade om de hitte te verslaan? Als je op zoek bent naar een heerlijke combinatie van zoet en hartig, dan is deze watermeloen salade met vegan feta precies wat je nodig hebt! Deze verrukkelijke salade zit boordevol is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag en zit vol met lekkere groenten.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Combinatie watermeloen salade met vegan feta

De combinatie van watermeloen salade met vegan feta is een ware smaaksensatie. De zoete en sappige watermeloen vormt een perfect contrast met de zoute en romige feta. De feta voegt een heerlijke hartige smaak toe aan de salade, terwijl de watermeloen zorgt voor een verfrissende en lichte toets. Dit in combinatie met frisse munt en limoen maakt dit het ideale gerecht op een hete zomerdag of als salade bij een barbecue.

Daarnaast zorgt de witte kaas natuurlijk ook nog eens voor een opvallend kleurcontrast met het felroze vruchtvlees van de watermeloen, waardoor de salade er niet alleen heerlijk uitziet, maar ook een lust voor het oog is. In dit gerecht gebruiken we de vegan feta van Nurishh. Normaal gesproken ben ik geen groot fan van vegan kazen, maar deze komt zo dicht bij gewone feta in de buurt dat het haast niet van echt te onderscheiden is. Zeker een aanrader om te proberen!

Griekse salade met feta en watermeloen

Voor de dressing van deze salade houden we het eenvoudig om de smaken van de ingrediënten te complimenteren, niet te overstemmen. Een eenvoudige vinaigrette gemaakt van olijfolie, balsamicoazijn en agave siroop is alles wat je nodig hebt. Meng de dressing voorzichtig door de salade zodat alle smaken goed vermengd worden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere salade recepten!

nurishh greek style
vegan feta salade

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Zomerse salade met perzik, munt, burrata en gerookte amandelen
  • Griekse quinoa salade met gegrilde groenten
watermeloen salade met vegan feta

Watermeloen salade met vegan feta en munt

Nog geen reviews
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Salade
Keuken: Grieks, Mediterraan
Voorbereidingstijd:5 minuten min
Bereidingstijd:10 minuten min
Totale tijd:15 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 1/2 watermeloen
  • 1/2 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen (biologisch)
  • 75 gram Nurishh Greek style
  • 1 eetlepel olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel agave siroop
  • 3 takjes munt
  • 1 theelepel dille (gedroogd)
  • 10 zwarte olijven
  • Zout

Handig om te hebben

  • 1x Microplane rasp
  • 1x serveerschaal

Instructies

  • Snijd de rode ui in dunne ringen, leg in de serveerschaal en besprenkel met 1 eetlepel balsamico azijn en zout.
  • Laat de ui milder worden terwijl je de watermeloen en komkommer in blokjes snijdt. Hak ook alvast de verse munt fijn.
  • Maak een dressing van de agavesiroop, olijfolie en rest van de balsamico azijn.
  • Leg de watermeloen en komkommer bij de ui, rasp de schil van de limoen boven de salade en pers het sap van een halve limoen uit. Leg de olijven en vegan feta op de salade. Garneer met de gedroogde dille, dressing en munt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!
vegan feta salade

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor watermeloen salade met vegan feta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.

  • Deel op Twitter Deel op Twitter
  • Deel op Facebook Deel op Facebook
  • Deel op Pinterest Deel op Pinterest
  • Deel via e-mail Deel via e-mail

· In: Avondeten, Lunch, Vegetarische recepten · Tagged: Mediterraans, Salade

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

spanakopitaGriekse spinazietaart (Spanakopita)
fetadip met gepofte druivenFetadip met gepofte druiven
Mediterrane feta orzoMediterrane feta orzo met gegrilde groenten

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Citytrip Delft: wat te doen & leukste tips

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

pasta met gegrilde groenten

Pasta met gegrilde groenten en pijnboompitten

Monstera Thai Constellation

Hoe verzorg ik de Monstera Thai Constellation?

broccoli risotto

Romige broccoli risotto met dille en gefrituurde kappertjes

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren