• Over mij
  • Contact
  • Blog
  • Nav Social Icons

  • Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Kamerplanten
  • Recepten
    • Recepten per gerecht
    • Recepten per keuken
  • Lifestyle
  • Alle blogs
  • Contact
  • Over mij
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten, kamerplanten en lifestyle

  • Home
  • Kamerplanten
    • Verzorging
    • Tips en inspiratie
    • Plagen en problemen
  • Lifestyle
  • Alle recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Taart en gebak
  • Gerechten
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Salade
    • Soep
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Couscous met gegrilde harissa aubergine

Couscous met gegrilde harissa aubergine

30 april 2023

couscous met harissa aubergine

Dit recept voor couscous met gegrilde harissa aubergine is een heerlijke en gezonde optie voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. De combinatie van licht gekruide couscous en pittige gegrilde aubergine zorgt voor een perfecte balans van smaken. Gegarandeerd een hit bij zowel vegetariërs als vleeseters.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is harissa?

Harissa is een pittige Noord-Afrikaanse kruidenpasta die veel wordt gebruikt in de keukens van Tunesië, Marokko en Algerije. Het is een mengsel van geroosterde pepers, knoflook, komijn, koriander en andere kruiden en specerijen, en het wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen en een beetje extra pit te geven.

De kruidenpasta is te vinden in verschillende vormen, van een dikke pasta tot een meer vloeibare saus. In de supermarkt kom je harissa vaak tegen kleine potjes of tubes. Harissa is geschikt om onder andere te gebruiken als ingrediënt in marinades, sauzen en stoofschotels. Harissa is populair om zijn unieke smaak en pittige kick, en het is ook een gezonde keuze omdat het weinig calorieën bevat en rijk is aan vitamine C.

Combinatie gegrilde aubergine en harissa

Harissa en gegrilde aubergine vormen samen een heerlijke combinatie van smaken. De pittige kruidenpasta en de zachte, sappige aubergine vullen elkaar perfect aan. Het gegrilde aspect van de aubergine geeft een extra dimensie aan de smaak, omdat het zorgt voor een licht rokerige en hartige smaak die perfect past bij de pittige harissa.

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:

  • Parelcouscous met halloumi en granaatappelpitjes
  • Bulgursalade met geroosterde wintergroenten, tempeh en feta
couscous met harissa aubergine

Couscous met gegrilde harissa aubergine

No ratings yet
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd:15 minuten min
Bereidingstijd:30 minuten min
Totale tijd:45 minuten min
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Midden-Oosters
Voorkom dat je scherm uit gaat

Ingrediënten
 

  • 200 gram couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 aubergine
  • 250 gram cherrytomaatjes aan tak
  • 200 gram feta
  • 45 gram granaatappelpitjes
  • 3 takjes verse munt
  • 1 eetlepel harissa mild
  • 1 eetlepel honing
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes

Uit het kruidenkastje

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  • Maak een marinade van harissa, honing, komijn, knoflook, ui en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de aubergine en snijd deze in als met rastertjes. Leg de aubergine ook in de ovenschaal en wrijf in met olijfolie aan beiden kanten. Smeer de aubergine ruim in met de marinade, zodat deze ook goed tussen de rastertjes komt. Bak in ongeveer 30 minuten gaar totdat de aubergine zacht is en de tomaatjes gepoft.
  • Bereid ondertussen de couscous samen met een bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de feta in blokjes en de sjalotten in ringen. Bak de sjalotten glazig in een beetje olie in de pan, karameliseer door de suiker toe te voegen. Breng op smaak met de tijm en eventueel wat zout en peper.
  • Maak een dressing van de yoghurt, citroen en munt. Schep de granaatappelpitjes, feta en sjalotten door de couscous heen. Leg hier de gepofte tomaatjes en aubergine bij. Garneer met de dressing, zonnebloempitjes en eventueel nog wat extra munt over de salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor couscous met gegrilde harissa aubergine? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: aubergine, Couscous, Midden-Oosters

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

pita met oesterzwam shoarmaPita met oesterzwam shoarma en fetadip
parelcouscous met halloumiParelcouscous met halloumi, gegrilde nectarine en pistache
gevulde paratha met aubergineGevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Krokante gnocchi met lente groenten en groene pesto

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

udon noodles vegetarisch

Udon noodles in gekarameliseerde sojasaus met vegetarische kip

griekse quinoa salade

Griekse quinoa salade met gegrilde groenten

wortel zalm

Bagel met vegan zalm van wortel

Follow Along

@groen_fatsoen

BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 4🌱🦎🌟 Tijd voor het leukste deel: de planten kunnen erin 💗 Yay eindelijk is het af, wil je ook aan de slag? Je leest het stappenplan rustig na op mijn blog. Nu, ongeveer een maand later, ziet het terrarium er al weer zo anders uit. Hebben jullie zin om binnenkort een update te zien? Let me know ☀️

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating
GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚 Oeff zo lekker di GROENE RISOTTO MET BURRATA 💚

Oeff zo lekker dit receptje en vol met groenten. Benieuwd hoe je dit recept maakt? Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #risottolover #risottorecept #italiaansekeuken #kokenmetgroenten #groenterecepten
KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅 (🔖sl KROKANTE GNOCCHI MET PESTO EN TOMAAT 🍅

(🔖sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
400 gram gnocchi (vers)
1 ui
1 aubergine
3 teentjes knoflook
200 gram cherryomaten
100 gram zongedroogde tomaatjes
400 gram spinazie (vers)
100 gram groene pesto (vers)
1/2 citroen
2 takjes basilicum (vers)
1 theelepel chilivlokken
Peper en zout
Parmezaanse kaas

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Pel en snipper de ui. Snijd de aubergine in kleine blokjes. Fruit de groenten aan in olijfolie totdat de aubergine zacht is.
🌱Bak in een losse pan de gnocchi in een laagje olie totdat deze een goudbruin randje krijgt.
🌱Halveer de cherrytomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Voeg toe bij de groenten samen met de spinazie. Wanneer de spinazie is gesloken schep je de verse pesto er doorheen.
🌱Voeg de sap en rasp van een halve citroen toe aan de saus. Snijd de basilicum en roer door de saus. Zet een deksel op de pan en laat het 5 minuten zachtjes garen. Breng op smaak chilivlokken, peper en zout.
🌱Schep de krokante gnocchi door de saus en dien op. Garneer met extra verse basilicum en parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #groente #gnocchi #pestogenovese
GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱 (🔖 sla deze po GROENE RISOTTO MET BURRATA 🌱

(🔖 sla deze post op voor later)

INGREDIËNTEN 🛒
300 gram risottorijst
1 prei
4 teentjes knoflook
150 gram sperziebonen
250 gram spinazie
250 milliliter droge witte wijn
1 liter water
1 citroen
1 burrata
100 gram parmezaanse kaas
1 eetlepel chilivlokken
1 theelepel oregano
2 takjes verse peterselie
2 eetlepels groene pesto
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳
🌱Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
🌱Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
🌱Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
🌱Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
🌱Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
🌱Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
🌱Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas. 

Je leest het recept nog uitgebreid na op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #burrata #risotto #groenegroenten #groenekookacademie #groente
CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️ Bizar l CAPONATA PARELCOUSCOUS MET BURRATA ☀️

Bizar lekker met deze temperaturen. Je leest het recept nog uitgebreid na in mijn feed of op mijn blog, link in bio 💚 Sla dit receptje op voor later en volg @groen_fatsoen voor meer receptjes.

#koken #recept #veggiepower #vegetarisch #vegetarischkoken #vegetarischrecept #healthy #healthyfoodblogger #foodblogger #foodphotography #bloggerlifestyle #gezondkoken #gezondeten  #groentenindehoofdrol #kookblog #receptenblog #gezonderecepten #vegetarischerecepten #watetenwevandaag #gezondleven #gezondgenieten #italiaanskoken #parelcouscous
BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TER BOUW SAMEN MET MIJ EEN IKEA GREENHOUSE CABINET TERRARIUM pt. 3🌱🦎🌟 In deze derde aflevering laat ik zien hoe je jouw ikea kast moet afwerken met mos en kokosvezels. Zo krijgt het terrarium echt zijn vorm 💗 Ik gebruik hiervoor de producten van Sybotanica, deze zijn duurzaam geteeld en van hoge kwaliteit. Precies wat je wilt in een terrarium! Wil je jouw plantbenodigdheden ook shoppen bij Sybotanica? Gebruik mijn kortingscode ISABELLE10 voor 10% korting op het hele assortiment

#urbanjungle #plantjes # #plantsplantsplants #plantfluencer #plantlove #plantmom #planteninhuis #houseplantclub #plantsprovidesmiling #plantsmakepeoplehappy #kamerplantenliefde #kamerplantenverzorgen #kamerplanten #houseplantcollector #rareplantsofinstagram #bohostyle #bohointeriors #bohemianliving #bohemianhome #plantinspiration #plantinspo #plantdecor #plantdecoration #ikeagreenhousecabinet #ikeagreenhouseclub #ikeagreenhouse #greenhouselife #terrarium #diyhomedecorating

Footer

On the Blog

  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Recepten
  • Blog

Info

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2023 · Theme by 17th Avenue