• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Recepten
  • Kamerplanten
  • Lifestyle
  • Blogs
  • Contact
  • Mobile Menu Widgets

    Connect

    Search

Groen Fatsoen

Groen Fatsoen

Vegetarische recepten en lifestyle

  • Alle recepten
  • Gerechten
    • Salade
    • Soep
    • Hartige taart
    • Orzo
    • Pasta
    • Risotto
  • Keuken
    • Aziatisch
    • Italiaans
    • Indiaas
    • Mediterraans
    • Mexicaans
    • Midden-Oosters
Home » Vegetarische recepten » Couscous met gegrilde harissa aubergine

Couscous met gegrilde harissa aubergine

30 april 2023

couscous met harissa aubergine

Dit recept voor couscous met gegrilde harissa aubergine is een heerlijke en gezonde optie voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. De combinatie van licht gekruide couscous en pittige gegrilde aubergine zorgt voor een perfecte balans van smaken. Gegarandeerd een hit bij zowel vegetariërs als vleeseters.

Naar recept gaan Recept afdrukken

Wat is harissa?

Harissa is een pittige Noord-Afrikaanse kruidenpasta die veel wordt gebruikt in de keukens van Tunesië, Marokko en Algerije. Het is een mengsel van geroosterde pepers, knoflook, komijn, koriander en andere kruiden en specerijen, en het wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen en een beetje extra pit te geven.

De kruidenpasta is te vinden in verschillende vormen, van een dikke pasta tot een meer vloeibare saus. In de supermarkt kom je harissa vaak tegen kleine potjes of tubes. Harissa is geschikt om onder andere te gebruiken als ingrediënt in marinades, sauzen en stoofschotels. Harissa is populair om zijn unieke smaak en pittige kick, en het is ook een gezonde keuze omdat het weinig calorieën bevat en rijk is aan vitamine C.

Combinatie gegrilde aubergine en harissa

Harissa en gegrilde aubergine vormen samen een heerlijke combinatie van smaken. De pittige kruidenpasta en de zachte, sappige aubergine vullen elkaar perfect aan. Het gegrilde aspect van de aubergine geeft een extra dimensie aan de smaak, omdat het zorgt voor een licht rokerige en hartige smaak die perfect past bij de pittige harissa.

Op zoek naar meer aubergine recepten?

Aubergine stoof met harissa, vega kipstukjes en kruidenyoghurt

Als je dacht dat vegetarisch saai was, bereid je dan voor een feestje op je bord. Deze stoof is gevuld met kruidige aroma’s van de harissa en balanceer je perfect uit met frisse kruidenyoghurt.

Bekijk dit recept
aubergine stoof

Sticky aubergine met hoisin en rijst

Sticky aubergine met rijst is zo’n gerecht dat je in een mum van tijd op tafel zet, maar dat toch voelt als iets bijzonders.

Bekijk dit recept
rijst met sticky aubergine
couscous met harissa aubergine

Couscous met gegrilde harissa aubergine

Nog geen reviews
Dit recept voor couscous met gegrilde harissa aubergine is een heerlijke en gezonde optie voor een snelle en gemakkelijke maaltijd. 
Recept afdrukken Pin recept
Gang: Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Midden-Oosters
Voorbereidingstijd:15 minuten min
Bereidingstijd:30 minuten min
Totale tijd:45 minuten min
Scherm aanhouden tijdens het koken
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram couscous
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 aubergine
  • 250 gram cherrytomaatjes aan tak
  • 200 gram feta
  • 45 gram granaatappelpitjes
  • 3 takjes verse munt
  • 1 eetlepel harissa mild
  • 1 eetlepel honing
  • 2 sjalotjes
  • 1/2 citroen
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel zonnebloempitjes

Uit het kruidenkastje

  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  • Maak een marinade van harissa, honing, komijn, knoflook, ui en paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de aubergine en snijd deze in als met rastertjes. Leg de aubergine ook in de ovenschaal en wrijf in met olijfolie aan beiden kanten. Smeer de aubergine ruim in met de marinade, zodat deze ook goed tussen de rastertjes komt. Bak in ongeveer 30 minuten gaar totdat de aubergine zacht is en de tomaatjes gepoft.
  • Bereid ondertussen de couscous samen met een bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de feta in blokjes en de sjalotten in ringen. Bak de sjalotten glazig in een beetje olie in de pan, karameliseer door de suiker toe te voegen. Breng op smaak met de tijm en eventueel wat zout en peper.
  • Maak een dressing van de yoghurt, citroen en munt. Schep de granaatappelpitjes, feta en sjalotten door de couscous heen. Leg hier de gepofte tomaatjes en aubergine bij. Garneer met de dressing, zonnebloempitjes en eventueel nog wat extra munt over de salade.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 645kcal | Koolhydraten: 80g | Eiwit: 20g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor couscous met gegrilde harissa aubergine? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen. 

· In: Avondeten, Vegetarische recepten · Tagged: Couscous, Midden-Oosters

Over Groen Fatsoen

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Dit vind je vast ook leuk

Libanees platbrood met halloumi en gegrilde aubergine
Flatbread met harissa bloemkool
pompoen lasagne met saliePompoen lasagne met salie

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Next Post >

Krokante gnocchi met pesto en lentegroenten

Primaire Sidebar

Ontmoet Isabelle

Ontmoet Isabelle
hi!

Wat leuk dat je er bent! Ik ben Isabelle, een échte planten- en foodlover. Op Groen Fatsoen lees je van alles over kamerplanten, lifestyle en lekker eten.

Lees meer

zoeken

Ad

Connect

Featured Posts

vegetarische caesar salade

Vegetarische Caesar salade met krokante kip

salade met perzik en burrata

Zomerse salade met perzik, burrata en gerookte amandelen

bijzondere philodendron gloriosum

Op zoek naar bijzondere Philodendron soorten? Dit is mijn top 10!

Volg mij op Instagram

PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONING PARELCOUSCOUS SALADE MET ZOETE AARDAPPEL EN HONINGTOMATEN 🍠🥗

Een heerlijk recept dat barst van de kleur en smaak: parelcouscous salade met zoete aardappel, feta en gepofte honingtomaten. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een bijgerecht dat indruk maakt.

🛒INGREDIËNTEN 
200 gram parelcouscous
1/2 blok feta
50 gram granaatappelpitjes
250 gram gekookte rode biet
1 grote zoete aardappel
1/2 citroen
180 gram honingtomaten @looyekwekers 
1/2 komkommer
2 takjes munt
1 theelepel za’atar
2 eetlepels extra vierge olijfolie
handje ongebrande amandelen
handje pompoenpitten
1 theelepel balsamico azijn
1 handje rucola
1 stengel bosui
zout en peper

Check mijn website via de link in bio voor het recept 💝🙌 Smakelijk!!

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #parelcouscous #couscoussalade
Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italia Wie mij goed kent weet dat ik DOL ben op de Italiaanse keuken. 🍝 Het liefst eet ik het elke dag. Steevast staan er daarom ook wel 2 tot 3 pasta recepten op ons weekmenu. Mijn website is ondertussen goed gevuld met de nodige pasta receptjes, daarom licht ik vandaag 7 favorietjes uit ☺️

Sommige staan binnen 20 minuten op tafel, andere zijn wat uitgebreider en daardoor perfect voor in het weekend. Van romige klassiekers zoals pasta pesto tot frisse lentepasta’s—allemaal zonder vlees, maar boordevol smaak. Swipe naar rechts of check de link in bio x

#liefdevoorkoken #kookblog #vegetarisch #lekkereten #kokenopgevoel #koken #recepten #vegetarischerecepten #receptenblog #foodblogger #foodbloggersofinstagram #receptenblog
FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇 Deze fetadip FETADIP MET GEPOFTE DRUIVEN 🌱🍇

Deze fetadip met gepofte druiven is romig, hartig én verrassend zoet tegelijk. Heerlijk als borrelhap met dit lekkere zonnige weer ☀️

INGREDIËNTEN
250 gram feta
250 gram rode druiven
bosje verse dille
15 gram pijnboompitten
1 eetlepel extra vierge olijfolie
zout en peper

Swipe naar rechts om te zien hoe je dit receptje maakt of check  mijn website via de link in bio 💝

#fetadiprecipe #fetadip #borrelhapjes #receptenblog #borrelplank #borrelen
HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗 HARISSA BLOEMKOOL PARELCOUSCOUS SALADE 🌶️🥗

Een beetje pit, een beetje zoet en een frisse bite. Deze parelcouscous salade met harissa bloemkool is zo’n gerecht wat alles heeft. Perfect als makkelijke doordeweekse maaltijd of als kleurrijke toevoeging aan een etentje. En het beste? Je schuift de bloemkool in de oven en hebt er daarna bijna geen omkijken naar.

INGREDIËNTEN 🛒

300 gram parelcouscous
1 bloemkool
2 eetlepels harissa
1 eetlepel ras el hanout 
160 gram vegetarische kipstukjes @vivera_nl 
1/2 komkommer
100 gram cherrytomaatjes
handje babyspinazie
bosje verse dille
bosje verse koriander
75 gram feta 
40 gram Salade Mix Cranberry
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

INSTRUCTIES 👩‍🍳

🌱Kook de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en marineer met 1l olijfolie, de harissa, zout en peper. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bloemkool op. Bak de bloemkool in 30 minuten goudbruin en zacht.
🌱Giet de parelcouscous af zodra deze zacht is. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Hak de dille en koriander fijn.
🌱Bak de kipstukjes goudbruin in wat olie samen met de Ras el Hanout en zout en peper.
🌱Doe de parelcouscous, komkommer, cherrytomaat, kipstukjes, babyspinazie, verse kruiden en gegrilde bloemkool in een schaal en hussel goed door elkaar. Verkruimel de feta boven de salade en verdeel de salade mix er overheen. Maak eventueel af met nog wat extra olijfolie, zout en peper.

Check mijn website via de link in bio voor het hele recept 💝🙌 Eet smakelijk!! 💚 Sla dit receptje op en volg @groen_fatsoen voor meer vega recepten. 

Servies: @jamescooke.webshop 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #parelcouscous #parelcouscoussalade #saladerecept #bloemkool #harissa #harissacauliflower
Favorietjes van april 🥰 1 - in april ben ik mi Favorietjes van april 🥰

1 - in april ben ik mijn zuurdesem avontuur begonnen, met al heel wat mooie broden waaronder deze met bieslook en cheddar 🧀
2 - nieuwe plantjes in de tuin zetten 
3 - een van de lekkerste kaneelcroissantjes
4 - voor het eerst buiten eten met deze heerlijke bloemkool parelcouscous salade 🥰 
5 - overal genieten van de bijtjes in de bloemen
6 - voor het eerst weer ‘s avonds een wijntje op het terras 
7 - babyeendjes 🥹
8 - genieten tijdens het buiten werken 
9 - 🐱
10 - het kostte me 5 mental breakdowns maar deze passievrucht meringuetaart die ik maakte was niet normaal lekker
11 - volop daslook seizoen 
12 - pizza party aan het water met de liefste vrienden 🥰
DASLOOK BOTER 🧈🌱 Als je nog steeds geen das DASLOOK BOTER 🧈🌱

Als je nog steeds geen daslook hebt geplukt dan is dit je teken om dat wél te doen. Wacht niet te lang want dit zijn de laatste momenten dat je daslook dit jaar nog kan plukken. En gosh wat is dit spul lekker! Ik maakte er zelf een heerlijke daslookboter van, perfect voor dit lekkere weer! 

INGREDIËNTEN
handje vol versgeplukte daslook
150 gram ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
Flaky maldonzout @maldonsalt 
Peper

INSTRUCTIES
🌱 Maak de daslook goed schoon, helemaal als het niet uit eigen tuin komt en je het in een openbare ruimte hebt geplukt
🌱 Doe de roomboter, daslook, peper en zout in een hakmolen en pureer tot de daslook fijn is en de boter een mooie groene kleur heeft gekregen
🌱 Pak de boter in in wat vershoudfolie, je kan het zo een aantal weken bewaren in de koelkast

Ga jij daslook plukken of heb je dit al gedaan? 🔖Vergeet dit receptje niet op te slaan! 

#kokenzonderpakjesenzakjes #liefdevoorkoken #kookblog #receptenblog #foodblog #foodphotography #foodfotografie #foodforfoodies #eatplants #daslook #daslookboter #wildplukken #wildplukkenineigentuin #boter

Footer

Vegetarische recepten

  • Recepten
  • Pasta
  • Hartige taart
  • Soep
  • Orzo
  • Risotto
  • Couscous

Social media

Blogs

  • Blogs
  • Kamerplanten
  • Duurzaam leven

‎

Groen Fatsoen

  • Over mij
  • Contact
  • Privacy Policy

Copyright © 2025 · Theme by 17th Avenue

Waardeer dit recept

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required
We gebruiken cookies om voor een betere user experience te zorgen. Door de website te gebruiken, accepteer je deze cookies. Accepteren