Key Lime Pie is een heerlijk dessert dat populair is in de Amerikaanse keuken, vooral in de staat Florida waar de Key Lime oorspronkelijk vandaan komt. De taart bestaat uit een kruimelige bodem gemaakt van koekjes, gevuld met een romige, citrusachtige vulling en bedekt met een laagje slagroom. Benieuwd hoe je deze taart maakt? Je leest het recept hieronder.
Wat is een key lime?
Het belangrijkste ingrediënt in Key Lime Pie is de Key Lime. Dit is een kleine, ronde limoensoort die bekend staat om zijn scherpe, pittige smaak. Hoewel de limoensoort afkomstig is uit de Florida Keys, wordt deze nu ook in andere delen van de wereld geteeld en verkocht. Helaas is deze limoen vrijwel niet in Nederland te verkrijgen door de slechte houdbaarheid van de vrucht en de populariteit van andere soorten limoenen.
Maar dit hoeft niet te betekenen dat je de Key Lime Pie niet kan maken, er zijn genoeg alternatieve ingrediënten. Zo maak ik de taart met gewone limoenen, maar je kan ook een combinatie van limoenen en citroenen gebruiken. Hoewel het dus geen echte Key Lime taart is, komt hij qua smaak wel in de buurt.
Makkelijke limoen taart recept
De vulling voor de Key Lime Pie wordt gemaakt van gecondenseerde melk, ei, limoensap en limoenrasp. Het mengsel bak je hierna kort tot het stevig is. De taart wordt vervolgens minimaal een uur gekoeld voordat hij wordt geserveerd. Het fijne aan de Key Lime Pie is dat hij erg makkelijk te maken is én dat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Zelfs als je geen groot baktalent bent is deze taart een groot succes!
Zin in meer gebak? Bekijk ook deze recepten:
Key lime pie
Ingrediënten
- 260 gram Bastogne koeken
- 125 gram ongezouten boter
- 4 tot 6 limoenen
- 5 eieren
- 1 blik gecondenseerde melk 397 gram
- 1 theelepel vanillesuiker
- 100 milliliter slagroom
- suiker naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Maal de koekjes fijn met een keukenmachine.
- Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer het koekkruim door de gesmolten boter.
- Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel. Zet kort weg in de koelkast of vriezer om hard te laten worden.
- Klop de eieren los in een kom samen met het een blikje gecondenseerde melk en de vanillesuiker.
- Rasp van 2 limoenen de schil en knijp het sap van de limoenen uit. Kies voor 4 limoenen als je liever een wat zoete taart hebt, 6 limoenen als je hem liever iets zuurder hebt. Giet het limoensap bij het eimengsel.
- Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem en bak de taart in ongeveer 20 tot 30 minuten, zodat deze licht is gestold. Laat de taart daarna voor minimaal een uur opstijven in de koelkast.
- Klop de slagroom met suiker naar smaak. Garneer de taart met slagroom en eventueel wat extra limoenrasp.
Notities
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor key lemon pie? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere bakrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie