Vegan dadeltaart: een aanradertje als je zonder al te veel moeite een taart op tafel wilt zetten. Het klinkt misschien gezond, zo’n taart. Maar helaas, deze taart is niet per se gezond. Maar wat mij betreft hoeft dat ook helemaal niet.
Vegan dadeltaart maken
Ik maak namelijk niet vaak taarten, als ik er dan eens eentje maak wil ik er ook écht van genieten. En tja, de wat gezondere dadeltaarten vallen bij mij nooit zo in de smaak. Deze no-bake dadeltaart is ontzettend lekker én helemaal vegan. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en moeilijk is het niet! Hieronder lees je hoe je aan de slag gaat.
Vegan dadeltaart met kokos
Benodigdheden
Ingrediënten
- 300 gram dadels (zonder pit)
- 100 gram Maria biscuitjes (check de verpakking of ze vegan zijn, Verkade is bijvoorbeeld niet vegan)
- 150 gram vegan gezouten roomboter
- 50 gram walnoten 50 gram
- 2 á 3 eetlepels geraspte kokos
Instructies
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Hak de dadels fijn in een keukenmachine.
- Smelt de boter in een pannetje. Voeg hierna de dadels toe en verwarm dit een minuut mee.
- Doe vervolgens de koekjes in de keukenmachine en hak in grove stukken. Roer ook de stukjes koek door het dadelmengsel heen.
- Tot slot breek je de walnoten in kleine stukjes en voeg je deze toe aan de pan.
- Verdeel het mengsel over de springvorm en druk dit met de achterkant van een lepel goed en stevig aan.
- Bestrooi de taart met de geraspte kokos en laat het minimaal 1,5 uur opstijven in de koelkast. Eet smakelijk!
Aan de slag gegaan met dit recept? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan bijvoorbeeld de andere dinerrecepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie