Ga terug
+ servings
key lime pie

Key lime pie

Nog geen reviews
Key Lime Pie is een heerlijk dessert dat perfect is voor de zomermaanden. De scherpe, pittige smaak van de limoenen in combinatie met de romige textuur van de vulling en de zoete, luchtige slagroom maken van deze taart een echte traktatie.
Gang: Bakrecepten
Keuken: Amerikaans
Voorbereidingstijd:20 minuten
Bereidingstijd:30 minuten
Rusttijd:1 uur
Totale tijd:1 uur 50 minuten
Hoeveelheid: 10 porties

Ingrediënten

  • 260 gram Bastogne koeken
  • 125 gram ongezouten boter
  • 4 tot 6 limoenen
  • 5 eieren
  • 1 blik gecondenseerde melk 397 gram
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 100 milliliter slagroom
  • suiker naar smaak
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Maal de koekjes fijn met een keukenmachine.
  • Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer het koekkruim door de gesmolten boter.
  • Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel. Zet kort weg in de koelkast of vriezer om hard te laten worden.
  • Klop de eieren los in een kom samen met het een blikje gecondenseerde melk en de vanillesuiker.
  • Rasp van 2 limoenen de schil en knijp het sap van de limoenen uit. Kies voor 4 limoenen als je liever een wat zoete taart hebt, 6 limoenen als je hem liever iets zuurder hebt. Giet het limoensap bij het eimengsel.
  • Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem en bak de taart in ongeveer 20 tot 30 minuten, zodat deze licht is gestold. Laat de taart daarna voor minimaal een uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de slagroom met suiker naar smaak. Garneer de taart met slagroom en eventueel wat extra limoenrasp.

Tips & variaties

Voeg eventueel wat kokosrasp toe voor een extra frisse taart.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 430kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 7g | Fat: 26g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!