Key Lime Pie is een heerlijk dessert dat perfect is voor de zomermaanden. De scherpe, pittige smaak van de limoenen in combinatie met de romige textuur van de vulling en de zoete, luchtige slagroom maken van deze taart een echte traktatie.
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!
Instructies
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Maal de koekjes fijn met een keukenmachine.
Smelt de boter op laag vuur in een pannetje. Roer het koekkruim door de gesmolten boter.
Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm en druk aan met een lepel. Zet kort weg in de koelkast of vriezer om hard te laten worden.
Klop de eieren los in een kom samen met het een blikje gecondenseerde melk en de vanillesuiker.
Rasp van 2 limoenen de schil en knijp het sap van de limoenen uit. Kies voor 4 limoenen als je liever een wat zoete taart hebt, 6 limoenen als je hem liever iets zuurder hebt. Giet het limoensap bij het eimengsel.
Giet het mengsel vervolgens over de taartbodem en bak de taart in ongeveer 20 tot 30 minuten, zodat deze licht is gestold. Laat de taart daarna voor minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Klop de slagroom met suiker naar smaak. Garneer de taart met slagroom en eventueel wat extra limoenrasp.
Tips & variaties
Voeg eventueel wat kokosrasp toe voor een extra frisse taart.