
Deze wrap met miso aubergine, romige feta en boterzachte avocado is een genot voor je smaakpapillen. In deze verrassende creatie komen Aziatische en Mediterrane smaken samen. De diepe umamismaak van de miso aubergine contrasteert perfect met de zachte, zoute feta en de romige avocado. Het resultaat? Een perfect gebalanceerde en buitengewoon smakelijke wrap. Dus, laten we snel aan de slag gaan en ontdekken hoe je deze wrap maakt.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer lekkere Mexicaanse recepten!

Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
- Gepofte zoete aardappel met BBQ pulled jackfruit
- Gevulde paratha met miso aubergine, oesterzwam en feta

Wrap met miso aubergine, avocado en feta
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1/2 avocado
- 250 gram champignon
- 4 wraps (mini)
- 100 gram feta
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel nigellazaad
Voor de avocadospread
- 1/2 avocado
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 1/2 limoen
- peper en zout
- 2 takjes verse peterselie
Voor de dressing
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel sriracha
- 1 theelepel knoflookpoeder
Voor de marinade
- 1 theelepel miso
- 1 eetlepel water
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder (gerookt)
Instructies
- Verwarm wat zonnebloemolie in een pan. Snijd de aubergine in lange dunne reepjes en grill aan beide kanten in de grillpan. Maak ondertussen de marinade. Als de aubergine zacht is voeg je de marinade toe, zorg dat alle kanten van de aubergine bedekt is in de marinade.
- Snijd vervolgens de champignon en knoflook in plakjes. Verwarm wat olie in een andere pan en bak de champignons met de knoflook, sojasaus, zout en peper.
- Maak de dressing door de ingrediënten samen te mengen.
- Maak ook de avocadospread door alle ingrediënten in de keukenmachine te doen. Mix tot een gladde saus. Als de keukenmachine niet meer goed draait kun je steeds een klein beetje water toevoegen.
- Snijd de andere helft van de avocado in reepjes en verkruimel de feta. Warm de wraps op.
- Beleg de wrap eerst met de avocadospread, leg daar de aubergine en champignon op. Maak af met de dressing, feta, nigellazaad en avocado plakjes. Eventueel kun je nog wat extra peterselie op de wraps doen.

Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor wrap met miso aubergine? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie