Ga terug
+ servings
groene risotto

Groene risotto met prei en burrata

Nog geen reviews
Groene risotto met spinazie en burrata is een verrukkelijk Italiaans gerecht dat de smaken van de warme dagen in een enkel bord vangt. 
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd:45 minuten
Totale tijd:55 minuten
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 1 prei
  • 4 teentjes knoflook
  • 150 gram sperziebonen
  • 250 gram spinazie
  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 1 liter water
  • 1 citroen
  • 1 burrata
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 1 theelepel oregano
  • 2 takjes verse peterselie
  • 2 eetlepels groene pesto
  • zout en peper
Heb je dit recept als eens gemaakt?Laat weten hoe je het vond door een review te schrijven!

Instructies

  • Maak 1 liter bouillon in een pan. Snijd de prei en knoflook. Halveer de sperziebonen en snijd door de helft.
  • Blancheer de spinazie en het groene gedeelte van de prei in de bouillon. Giet af boven een andere pan met een zeef zodat je de bouillon overhoudt. Pureer de geblancheerde groenten met 1/4 van de bouillon.
  • Kook de sperziebonen in een pan met ruim water.
  • Verhit een beetje olie in de pan en bak hierin de knoflook met het witte gedeelte van de prei. Voeg de chilivlokken, oregano en zout en peper toe.
  • Bak de risottorijst kort mee totdat deze glazig ziet. Blus af met witte wijn. Voeg telkens een soeplepel bouillon toe totdat de risotto zacht is. Roer de groene pesto, spinaziesaus en gekookte sperziebonen door de risotto heen.
  • Hak de verse peterselie en rasp de schil van de citroen. Voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de pan. Rasp de parmezaanse kaas en voeg de helft toe aan de risotto. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  • Dien de risotto op. Verdeel de burrata over de borden en de rest van de parmezaanse kaas.

Voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 660kcal | Koolhydraten: 74g | Eiwit: 27g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @groen_fatsoen of tag #groenfatsoen!