Een heerlijk makkelijke maaltijd: eenpans bulgur met feta. Je hebt vast wel eens van die dagen waarop je snakt naar een smakelijke maaltijd, maar geen zin hebt om uren in de keuken te staan? Nou, je bent niet de enige! Soms willen we gewoon een snelle, eenvoudige en heerlijke maaltijd bereiden die ons smaakpapillen doet juichen zonder al te veel gedoe. En dat is precies waar eenpansgerechten in beeld komen. Vandaag deel ik een verrukkelijk recept voor een eenpansgerecht dat je smaakpapillen zal verwennen: bulgur met honing-sesam-feta. Dit gerecht is niet alleen snel en gemakkelijk te bereiden, maar zit ook boordevol smaak en voedingsstoffen.
Ben je op zoek naar meer inspiratie? Ik heb nog veel meer vegetarische Midden-Oosterse recepten!
Zin in meer? Bekijk ook deze recepten:
Eenpans bulgur met honing-sesam-feta
Ingrediënten
- 200 gram bulgur
- 1 sjalot
- 225 gram kikkererwten
- 140 gram gemarineerde artisjok
- 250 gram spinazie
- 500 milliliter water
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 2 eetlepels groene pesto
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 tenen knoflook
- 2 takjes basilicum
- 250 gram feta
- 1 blokje bouillon
- 2 takjes verse dille
- 1 ei
- 1 eetlepel bloem
- 1 citroen
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- zout en peper
Instructies
- Snijd de sjalotjes, knoflook en artisjok en doe samen met de bulgur, pesto, kikkererwten, kappertjes, bouillonblokje, pesto en water in een hapjespan met deksel. Verhit op middelhoogvuur en breng aan de kook totdat de bulgur zacht is en het water is opgenomen. Breng op smaak met knoflookpoeder, chilivlokken zout en peper.
- Snijd de basilicum, dille en citroen. Voeg toe aan de bulgur.
- Halveer de feta zodat je 2 dunne plakken hebt en dep de plakken goed droog met keukenpapier. Zet drie borden klaar: eentje met een geklopt eitje, eentje met een laag bloem en een bord met sesamzaadjes. Haal de plak feta eerst door het bloem, dan door het ei en herhaal dit nog een keer. Bedek hierna aan beide kanten in het sesamzaad.
- Bak de feta in een pan met een flinke laag olie aan beide kanten goudbruin. Wees voorzichtig met omdraaien. Wanneer de feta een goudbruine korst heeft drizzle je de honing over de feta zodat beide kanten bedekt zijn. Sprinkle eventueel nog wat extra sesamzaadjes. Bak de feta totdat deze gekarameliseerd is.
- Dien de bulgur op met de honing-sesam-feta. Serveer eventueel met nog wat extra dille en basilicum.
Aan de slag gegaan met dit heerlijke recept voor eenpans bulgur met honing sesam feta? Deel het op Instagram en tag mij in je bericht @groen_fatsoen. Dat vind ik super leuk om te zien! Benieuwd naar meer groene recepten? Bekijk dan andere recepten van Groen Fatsoen.
Geef een reactie