Snijd de sjalotjes, knoflook en artisjok en doe samen met de bulgur, pesto, kikkererwten, kappertjes, bouillonblokje, pesto en water in een hapjespan met deksel. Verhit op middelhoogvuur en breng aan de kook totdat de bulgur zacht is en het water is opgenomen. Breng op smaak met knoflookpoeder, chilivlokken zout en peper.
Snijd de basilicum, dille en citroen. Voeg toe aan de bulgur.
Halveer de feta zodat je 2 dunne plakken hebt en dep de plakken goed droog met keukenpapier. Zet drie borden klaar: eentje met een geklopt eitje, eentje met een laag bloem en een bord met sesamzaadjes. Haal de plak feta eerst door het bloem, dan door het ei en herhaal dit nog een keer. Bedek hierna aan beide kanten in het sesamzaad.
Bak de feta in een pan met een flinke laag olie aan beide kanten goudbruin. Wees voorzichtig met omdraaien. Wanneer de feta een goudbruine korst heeft drizzle je de honing over de feta zodat beide kanten bedekt zijn. Sprinkle eventueel nog wat extra sesamzaadjes. Bak de feta totdat deze gekarameliseerd is.
Dien de bulgur op met de honing-sesam-feta. Serveer eventueel met nog wat extra dille en basilicum.